З обліпиховим соусом. Рецепт ніжної качиної грудки від ведучої Ревізора
Ведуча Нового каналу також розповіла, як готує ароматний обліпиховий соус до страви.

Обліпиха — одна з найкорисніших ягід осені. Вона багата вітамінами групи В, С, Е, каротином і залізом. Також містить аскорбінову кислоту, яка є головним ворогом застуди. Тому рекомендуємо обов’язково запастися нею на зиму. А поки вдосталь свіжої, готуйте смачні сорбети, смузі, пюре або соуси. Ведуча проєкту Ревізор, кулінар Юлія Панкова ділиться рецептом качиної грудки, до якої завжди готує обліпиховий соус.
«Мені подобається поєднувати м’ясні страви з обліпиховим соусом, — розповідає ведуча. — Її терпкість і помірна солодкість додають пікантного смаку. А специфічний запах ягоди наповнює організм бадьорістю».
Рецепт качиної грудки
Інгредієнти:
- 2 стебла розмарину
- 2 качині грудки
- 1 гілочка шавлії
- 50 г обліпихи
- 5 г меду
- 20 мл білого портвейну
- 50 г адигейського сиру
- 1 зубчик часнику
- Сіль і перець за смаком

Приготування:
Викладіть у сотейник обліпиху, додайте мед, портвейн, влийте 50 мл води, посоліть. Уваріть суміш у два рази. Процідіть через сито та потримайте на вогні, поки соус не загусне.
У грудки зріжте по краях зайву шкіру, а зверху зробіть на ній ножем сітку з надрізів.
Смажте без олії з гілочкою розмарину, шавлії і часником — спочатку на стороні шкіри: зайвий жир витече з надрізів. Смажити потрібно до ступеня medium rare, у крайньому випадку — до medium. Головне — не пересушити. Посоліть і поперчіть м’ясо.
Наріжте сир великими кубиками. Застеліть деко папером для випічки і викладіть на нього сир. Поставте в духовку, розігріту до 140 градусів, на п’ять хвилин.
Готову качку поріжте шматочками і розкладіть на тарілки. Між шматками м’яса викладіть розплавлений сир. Полийте обліпиховим соусом і прикрасьте розмарином.
Смачного!
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life