Кабачок та цукіні. Чим відрізняються найпопулярніші літні овочі

7 липня, 05:05
Чим відрізняються цукіні від кабачків (Фото:Polina Kovaleva / pexels)

Чим відрізняються цукіні від кабачків (Фото:Polina Kovaleva / pexels)

Кабачки бувають як білі, так і зелені. Незважаючи на те, що і кабачок, і цукіні досить популярні в нашій країні, багато хто досі думає, що це один овоч.

Нині триває сезон кабачків. Цей овоч дуже популярний у нашій країні, він росте практично на кожному городі. Кабачок відноситься до сімейства гарбузових і має так званого італійського брата - цукіні. Незважаючи на те, що ці два овочі зовні схожі, вони таки мають певні відмінності, про які ми розповімо нижче.

Відео дня

Чим відрізняються кабачок та цукіні один від одного

Шкірка, колір та текстура

У кабачка шкірка товста, груба і світла, а в цукіні ніжна, тонка і темна. Кабачки можуть бути білі, жовті, світло-зелені, а цукіні завжди мають лише темно-зелений колір. Кабачок росте на великому розгонистому кущі, утворюючи довгі пагони з дрібним листям і квітами. У цукіні компактний кущ з великим і пофарбованим у насичений колір листям.

Розмір

Кабачок, при правильному догляді, може зрости до 40 см, а цукіні, лише до 25 см завдовжки. Що стосується насіння, то у кабачка вони великі, а у цукіні майже непомітні.

Калорійність

Цукіні – дієтичний овоч, кількість калорій якого становить лише 17 ккал, у кабачків – 24 ккал на 100 грам продукту. Обидва овочі містять вітаміни В1, В2, В6, РР, С, каротин, залізо та калій. Варто знати, що цукіні містить більше вітаміну С. Крім того, цукіні можуть довго зберігатися і не втрачати свій первозданний смак, а ось кабачок зберігається погано, і швидко втрачає смак.

Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо НВ
X