Як шашлик. Рецепт пряних кабачків на зиму

22 липня, 03:03
Смак шашлику кабачкам подарує приправа і обсмажування (Фото:max delsid / unsplash)

Смак шашлику кабачкам подарує приправа і обсмажування (Фото:max delsid / unsplash)

У сезон кабачків варто заготувати їх і на зиму, щоб насолоджуватися цим овочем цілий рік.

Існує безліч варіантів заготувати кабачки на зиму, найпопулярнішим з яких є кабачкова ікра. Однак, можна приготувати й інші страви, наприклад, кабачки, які за смаком будуть нагадувати пряний шашлик.

Відео дня

Рецепт кабачків на зиму

Інгредієнти:

  • Молоді кабачки — 3 кг
  • Цибуля — 4 шт
  • Часник — 2 головки
  • Приправа для шашлику — 1 упаковка
  • Сіль — 1,5 ст.л.
  • Цукор — 3 ст.л.
  • Перець — 1,5 ч.л.
  • Оцет — 75 мл
  • Рослинна олія — 75 мл

Приготування

  • Промийте кабачки і наріжте не дуже товстими кружечками. Заправте олією та добре перемішайте.
  • Обсмажте кабачки з обох боків до рум’яної скоринки. Викладіть готові кабачки у велику глибоку миску.
  • Наріжте тонкими півкільцями цибулю і додайте до обсмажених кабачків. Туди ж додайте дрібно нарізаний часник. Часник можна також подрібнити в часникодавці, проте з нарізаним виходить смачніше.
  • Додайте всі спеції та сухі інгредієнти, заправте оцтом і добре перемішайте, бажано руками, щоб пром’яти цибулю для більшої соковитості. Накрийте кабачки пласкою тарілкою, а зверху поставте щось важке, щоб кабачки були під пресом. Залиште їх на півдня (7−8 годин) або приберіть у холодильник без преса на всю ніч.
  • Розкладіть кабачки в банки, залийте соком, які вони пустили та закатайте банки, простерилізувавши їх.
  • Зберігати кабачки краще в темному холодному місці.
Показати ще новини
Радіо НВ
X