Із курки. Швидкий рецепт холодця на святковий стіл
Холодець — класична страва українського новорічного столу. Розповідаємо як скоротити час його приготування.
Зазвичай холодець готується зі свинини та бульйону, який довго виварюється, щоб у результаті загуснути. Проте, якщо скористатися желатином, страву можна приготувати набагато швидше.
Рецепт холодця
Інгредієнти:
- 1 кг курки (стегон або філе)
- 2 моркви
- 2 невеликі цибулини
- 20 г желатину
- 4−5 лаврових листочків
- 1,5 л води
- сіль та чорний перець горошком до смаку

Приготування:
Складіть м’ясо в каструлю, залийте водою, щоб вона покрила м’ясо, і доведіть його до кипіння. Злийте воду, промийте м’ясо та каструлю.
Відправте промиту курку в промиту каструлю, додайте цибулю в лушпинні та очищену моркву, залийте 1,5 л чистої води і варіть бульйон півтори години. За півгодини до готовності додайте лавровий лист, чорний перець та сіль.
З готового бульйону дістаньте та викиньте цибулю, м’ясо перекладіть у тарілку та розберіть на волокна.
Розчиніть желатин у склянці теплого бульйону, залиште набухати на півгодини. Потім перелийте желатиновий бульйон до решти, добре розмішайте і трохи підігрійте.
Рівномірно розкладіть м’ясо по тарілках або силіконових формах, щоб потім дістати, залийте бульйоном м’ясо і приберіть в холодильник до застигання.
Смачного!