Із курки. Швидкий рецепт холодця на святковий стіл

30 грудня 2021, 08:02

Холодець — класична страва українського новорічного столу. Розповідаємо як скоротити час його приготування.

Зазвичай холодець готується зі свинини та бульйону, який довго виварюється, щоб у результаті загуснути. Проте, якщо скористатися желатином, страву можна приготувати набагато швидше.

Відео дня

Рецепт холодця

Інгредієнти:

  • 1 кг курки (стегон або філе)
  • 2 моркви
  • 2 невеликі цибулини
  • 20 г желатину
  • 4−5 лаврових листочків
  • 1,5 л води
  • сіль та чорний перець горошком до смаку
Щоб дістати холодець, готуйте його в силіконовій формі (Фото: Nordroden/depositphotos.com)
Щоб дістати холодець, готуйте його в силіконовій формі / Фото: Nordroden/depositphotos.com

Приготування:

Складіть м’ясо в каструлю, залийте водою, щоб вона покрила м’ясо, і доведіть його до кипіння. Злийте воду, промийте м’ясо та каструлю.

Відправте промиту курку в промиту каструлю, додайте цибулю в лушпинні та очищену моркву, залийте 1,5 л чистої води і варіть бульйон півтори години. За півгодини до готовності додайте лавровий лист, чорний перець та сіль.

З готового бульйону дістаньте та викиньте цибулю, м’ясо перекладіть у тарілку та розберіть на волокна.

Розчиніть желатин у склянці теплого бульйону, залиште набухати на півгодини. Потім перелийте желатиновий бульйон до решти, добре розмішайте і трохи підігрійте.

Рівномірно розкладіть м’ясо по тарілках або силіконових формах, щоб потім дістати, залийте бульйоном м’ясо і приберіть в холодильник до застигання.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X