На кефірі з панірувальними сухарями. Як приготувати бездріжджовий хліб в мультиварці
Хліб — це єдиний продукт, який їдять у всіх країнах і цінують представники всіх релігій. В честь цього продукту щорічно відзначають Всесвітній день хліба 16 жовтня.
Це свято було засновано в 2006 році з ініціативи Міжнародного союзу пекарів і пекарів-кондитерів. До такого свята публікуємо простий і швидкий рецепт смачного бездріжджового хліба в мультиварці.
Перший хліб почали пекти 15 тисяч років тому до нашої ери. Рецепт його був максимально простим: пшеницю змішували з водою і запікали на розпеченому камінні. Зараз хліб можна випікати різними способами: традиційно в духовці або печі, в мультиварці або хлібопічці. Остання стане вірним другом людям, які печуть регулярно.

Як приготувати бездріжджовий хліб в мультиварці
Інгредієнти:
- 1,5 склянки пшеничного борошна;
- 1 стакан кефіру;
- 0,5 склянки житнього борошна;
- 0,5 склянки вівсяних пластівців швидкого приготування;
- 50 г вершкового масла (+ Трохи масла для змащування форми);
- 1 ст. л. цукру;
- 1. ч. л. солі;
- 2 ч. л. соди;
- 2 ч. л. панірувальних сухарів.
приготування:
1. Спочатку потрібно розтопити вершкове масло у великій мисці, можна взяти невелику каструльку. Потім до масла додати кефір і добре перемішати.
2. В отриману масу просіваємо два види борошна і додаємо пластівці. Перемішати і почати вводити інші сухі компоненти: соду, сіль і цукор. Всі разом вимішати до стану еластичного тесту.
3. Дно і стінки чаші мульваркі потрібно ретельно змастити вершковим маслом, а зверху присипати панірувальними сухарями. Без цього, в принципі, можна обійтися, але з ними буде цікавіше.

4. У чашу помістити тісто грудкою - форму йому надавати не потрібно. Закрити кришку мультиварки і вибрати режим «Випічка» на 30 хвилин. Після закінчення часу потрібно буде відкрити кришку, перевернути хліб іншою стороною і знову поставити випікатися на 30 хвилин.
5. Коли страва повністю приготується, потрібно акуратно дістати хліб з мультиварки, покласти на чисте блюдо і залишити на півгодини під чистим рушником.
6. Після охолодження хліб можна нарізати і подавати. Смачного!
Раніше НВ розповідав, як приготувати гарбузовий хліб з рум'яною скоринкою за рецептом Тетяни Литвинової, а також бездріжджовий гречаний хліб , який не тільки смачний, а й корисний.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.