На Горіховий Спас. Як приготувати класичні горішки зі згущеним молоком

29 серпня 2021, 05:08

Пропонуємо вам приготувати ласощі, які нагадають про дитинство та стануть чудовим доповненням до святкового столу.

Горішки зі згущеним молоком — десерт, який ніколи не втрачає своєї актуальності, як серед дорослих, так і серед дітей. А під час Горіхового Спаса ці популярні, прості, але дуже смачні ласощі можуть навіть стати головною стравою на столі.

Відео дня

Рецепт горішків зі згущеним молоком

Інгредієнти:

  • 3 ст. борошна
  • 2 яйця
  • 200 гр. вершкового масла
  • 150 гр. цукру
  • 0,5 ч.л. соди
  • 1 ст.л. оцту
  • 1 банка вареного згущеного молока
  • волоські горіхи за бажанням
  • цукрова пудра для прикраси

+ Формочки для горішків

Приготування

Поставте масло розтоплювати на вогні, а в цей час перемішайте яйця з цукром до однорідної суміші. Потім влийте до яєць повністю розтоплене масло, перемішайте та поступово додайте борошно. Далі вимішуйте тісто.

Тісто повинне вийти еластичним і м’яким. Коли воно буде готове, розділіть його на маленькі кульки розміром трохи меншим, ніж волоський горіх. Розподіліть їх по змащених маслом формах і випікайте до рум’яного кольору при температурі 180 градусів.

Коли горішки спечуться і охолонуть, наповніть їх згущеним молоком, а за бажанням і шматочками волоського горіха. Потім з'єднуйте половинки в повноцінний горішок.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X