Аромат на весь будинок. Гарбузовий пиріг з корицею від ведучої Ревізора
Ведуча Нового каналу розповіла, як готує десерт з гарбуза, який ідеально підходить для сімейних чаювань.
Напередодні осені, символом якої є гарбуз, ведуча програми Ревізор Юлія Панкова поділилася рецептом улюбленого пирога з цієї великої корисної ягоди. Коли пиріг буде стояти в духовці, його аромат буде розноситися по всьому будинку, спокушаючи його жителів.
«Десерт буде шалено смачним, якщо правильно вибрати гарбуз, — зізнається Юля. — Він повинен бути подовженим і з заокругленими кінцями».

Як приготувати гарбузовий пиріг
Інгредієнти:
- 400 г пшеничного борошна
- 250 г вершкового масла
- 3 яйця
- 900 г гарбуза
- 200 г цукру
- 200 мл вершків 30%
- кориця і ваніль за смаком
- дрібка солі

Приготування:
Просійте борошно та сіль у глибоку миску. Перетріть масло й додайте до борошна, потім додайте трохи збите яйце та замісіть тісто. Скачайте тісто в кулю, загорніть у плівку і поставте в холодильник на 30−50 хвилин.
У цей час очистіть гарбуз, видаліть насіння та наріжте м’якоть кубиками. Потім покладіть у каструлю з товстим дном, додайте трохи води і тушкуйте до м’якості й повного випаровування рідини. Блендером перебейте м’якоть в однорідну масу, а потім за бажанням можете перетерти пюре через сито.
Вийміть тісто з холодильника, розкачайте його на притрушеній борошном поверхні, а потім покладіть його в круглу форму для випікання діаметром близько 30 см. На тісто покладіть папір для випікання, а зверху будь-яку крупу або боби. Коли вам потрібен корж у формі тарілки, в який потім поміщатиметься начинка, краще «придавити» тісто крупою, щоб воно рівномірно пропеклося і місцями не піднімалося. Випікайте корж 15 хвилин при температурі 190 градусів.
Викладіть пюре в глибоку миску та збийте його з двома яйцями, цукром, вершками та спеціями. Потім влийте цю суміш у форму з запеченим тістом і випікайте пиріг ще 50 хвилин при 180 градусах.
Пиріг краще їсти, коли він охолоне.
Смачного!
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.