Класика. Як приготувати фарширований перець з м’ясом і без

1 липня 2020, 10:15

Соковитий фарширований болгарський перець — ідеальне блюдо для осінньої пори. Смачно, корисно і дуже доступно.

У болгарському перці міститься безліч вітамінів, а за вмістом вітаміну С, він програє тільки шипшині. Якщо в свіжому вигляді перець вже не хочеться їсти, завжди можна приготувати щось цікаве. Пропонуємо два рецепти ароматних фаршированих перців — з м’ясом, і з баклажанами.

Відео дня

Фаршировані перці з м’ясом і рисом

Instagram - ezhevi4naya
Фото: Instagram - ezhevi4naya

Складові:

болгарський перець — 10 шт.

м’ясний фарш — 500 г

рис (відварений) — 200 г

морква — 2 шт.

цибуля — 2 шт.

сметана — 150 г

томатна паста — 200 г

спеції - за смаком

Нарізаємо дрібно цибулю, моркву натираємо на тертці. Половину цибулі і моркви обсмажуємо на рослинному маслі.

У глибокій ємності змішуємо м’ясний фарш і відварений рис, додаємо обсмажену цибулю, моркву і спеції за смаком. Перемішуємо все.

Очищаємо перець — відрізаємо верхівку і видаляємо насіння. Наповнюємо перець фаршем.

В окремій каструлі змішуємо томатну пасту і сметану, додаємо решту моркву і цибулю, перемішуємо все.

Викладаємо в каструлю фаршировані перці. Наливаємо воду, яка повинна доходити до середини перців, тушкуємо 40 хв.

Перець, фарширований баклажанами

Instagram - anna_rubanova_recept
Фото: Instagram - anna_rubanova_recept

Складові:

болгарський перець (великий) — 2 шт.

баклажан — 2 шт.

помідор — 2 шт.

морква — 2 шт.

цибуля — 2 шт.

часник — 3 зубчики

спеції - за смаком

Очищаємо цибулю та нарізаємо кубиками. Очищаємо моркву і натираємо на тертці. Знімаємо шкірку з помідорів і нарізаємо кубиками. Нарізаємо кубиками баклажани.

Половину нарізаної цибулі обсмажити на олії, додаємо спеції за смаком, додаємо в сковороду баклажани. Обсмажуємо овочі до золотистого кольору.

Окремо обсмажуємо лук з морквою, додаємо спеції. Додаємо нарізаний помідор і подрібнений часник. Тушкуємо на повільному вогні 10 хв. Перекладаємо начинку в каструлю.

Перець очищаємо від насіння, плодоніжки і розрізаємо на 2 частини. У кожну з половинок викладаємо начинку з баклажанів з цибулею.

Викладаємо фаршировані перці в каструлю з соусом і тушкуємо близько 15−20 хв на повільному вогні.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X