Вегетаріанська кухня. Фаршировані перці з кускусом і сиром

3 липня 2020, 06:07

Кускус з волоським горіхом робить смак фаршированих перців насиченим, при цьому горіхи роблять страву більш поживною.

Фаршировані перці - блюдо, яке можна подавати в будь-якій компанії, воно припаде до смаку і тим, хто обожнює м’ясо, і вегетаріанцям.

Залежно від начинки, кожен раз можна отримувати новий смак — перці з м’ясом і рисом, перці, які фарширують баклажанами, перці по-мексиканськи. Пропонуємо спробувати нові рецепти фаршированих перців: з кускусом і фетою, а також перці з бринзою і помідорами.

Відео дня

Перці, фаршировані кускусом: рецепт

Складові:

  • перець болгарський — 8 шт.
  • кускус — 300 г
  • бульйон овочевий — 500 г
  • цибуля — 2 шт.
  • помідор — 400 г
  • сир фета — 400 г
  • волоські горіхи
  • оливкова олія
  • сіль перець
  • зелень

Як приготувати фаршировані перці з кускусом?

Заливаємо кускус гарячим овочевим бульйоном, розмішуємо і залишаємо на 20 хв. Зрізаємо верхівки перців і очищаємо від насіння.

Підсолену воду доводимо до кипіння і опускаємо перці на 5 хв, після чого виймаємо і опускаємо в холодну воду.

Нарізаємо цибулю півкільцями і кладемо в розігріту сковороду, тушкуємо цибулю 5 хв. Додаємо помідори, нарізані кубиками, і дрібно посічену зелень — готуємо ще 2 хв, після чого знімаємо з вогню.

Горіхи подрібнюємо в ступці. Додаємо в сковороду кускус, сир, спеції і горіхи — ретельно все перемішуємо.

Змащуємо форму оливковою олією. Акуратно наповнюємо перці начинкою. Ставимо перці в форму і відправляємо в духовку на 30 хв., готуємо при температурі 180 ° C.

Фаршировані перці з бринзою і помідорами: рецепт

Складові:

  • перець болгарський — 8 шт.
  • помідор — 6 шт.
  • сир бринза — 600 г
  • яйце — 4 шт.
  • оливкова олія
  • сіль перець
  • зелень

Зрізаємо верхівки перців і очищаємо від насіння. Нарізаємо помідори кубиками, бринзу натираємо на тертці.

Кладемо в глибоку ємність бринзу, помідори, додаємо яйця і дрібно посічену зелень. Ретельно все перемішуємо.

Наповнюємо перці начинкою. Змащуємо форму оливковою олією і акуратно ставимо перці. Готуємо перці 45 хв. при температурі 180 ° C.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X