По-мексиканськи. Як приготувати фаршировані перці з м’ясом і овочами

2 липня 2020, 06:04

Мексиканські фаршировані перці з соковитою начинкою з яловичини, овочів і сиру.

У класичних рецептах фаршированих перців, начинку пропонують готувати безпосередньо в духовці. Мексиканська кухня, яку багато хто любить за гострий смак, пропонує фарширувати перці практично готовою начинкою зі спеціями. Пропонуємо спробувати незвичайний рецепт перців по-мексиканськи.

Відео дня

Рецепт фаршированих перців по-мексиканськи

Instagram - halal_food34
Фото: Instagram - halal_food34

Складові:

  • болгарський перець — 5 шт.
  • оливкова олія — 1 ст. л.
  • цибуля — 1 шт.
  • часник — 3 зубчики
  • яловичий фарш — 350 г
  • томатна паста — ¼ склянки
  • курячий бульйон — 300 г
  • білий рис — ½ склянки
  • консервована кукуруза — 1 банка
  • моцарелла — 150 г

спеції:

  • кайєнський перець — ½ ч. л.
  • орегано — 1 ст. л.
  • кмин — 2 ч. л.
  • коріандр — 2 ч. л.
  • сушена цибуля — 1,5 ч. л.
  • сіль, перець чорний
  • зелень

Приготування:

Обрізаємо верхні частини перцю і відкладаємо в сторону, очищаємо перці від насіння.

Очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо. Часник очищаємо і подрібнюємо. Нагріваємо оливкову олію в глибокій сковороді і обсмажуємо цибулю і часник близько 2 хв. Додаємо фарш і обсмажуємо все 3−5 хв. Далі додаємо спеції і томатну пасту і обсмажуємо ще 1 хв.

Перекладаємо фарш в каструлю, додаємо рис, кукурудзу і курячий бульйон. Перемішуємо все, доводимо до кипіння, накриваємо каструлю кришкою. Готуємо все на середньому вогні близько 15 хв. до готовності рису.

Наповнюємо перці наполовину начинкою з фаршу, додаємо тертий сир, а зверху кладемо ще один шар начинки з фаршем. Накриваємо перці верхівками.

Наливаємо в форму для запікання ½ склянки води, ставимо перці вертикально, накриваємо фольгою і відправляємо в духовку на 45 хв. Готуємо при температурі 180 ° C.

Дістаємо перці з духовки, знімаємо верхівки і посипаємо перці тертим сиром. Відправляємо в духовку ще на 5 хв, поки сир не розплавиться. Дістаємо перці з духовки і посипаємо дрібно рубаною зеленню.

Подаємо фаршировані перці по-мексиканськи зі сметаною і соусом гуакамоле.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X