Швидка закуска. Як приготувати фаршировані печериці з сиром

21 квітня 2020, 00:42

Запечені в духовці гриби — легка і швидка закуска на святковий стіл, яку можна подавати як в холодному вигляді, так і гарячою.

Фаршировані печериці сподобаються і любителям ситних страв, і людям, які віддають перевагу легким закускам. Калорійність страви залежить від начинки. Гриби можна просто запекти в духовці або нафарширувати сиром, м'ясом, куркою, креветками, овочами, горіхами, сочевицею і навіть гречкою. Найпростіший варіант - використати твердий сир і зелень. Ці продукти завжди є в холодильнику, а печериці в поєднанні з розплавленим сиром виходять неймовірно ароматними і соковитими. Традиційно страву готують в духовці, але можна приготувати на сковороді або в мікрохвильовій печі.

Відео дня

Як приготувати фаршировані печериці?

Інгредієнти:

  • Печериці - 10 шт.
  • Твердий сир - 150 г
  • Ріпчаста цибуля - 1 шт.
  • Сметана - 10 ч. л.
  • Сир твердих сортів - 100 г
  • Cоль, перець - за смаком
  • Вершкове масло
  • Зелень

Гриби миємо і відрізаємо від капелюшків ніжки - відразу ж просушуємо, щоб гриби не набрали вологу.

Змащуємо деко вершковим маслом і викладаємо гриби капелюшками вниз.

Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо, ніжки грибів також подрібнюємо. Обсмажуємо все на вершковому маслі, додавши спеції.

Викладаємо начинку в капелюшки печериць, а зверху кладемо сметану.

Сир натираємо на дрібній тертці і викладаємо на сметану.

Ставимо деко в духовку, розігріту до 180 ° C, і запікаємо гриби 15-20 хвилин. Готові печериці посипаємо подрібненою зеленню.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X