Домашній рецепт. Як приготувати галицьку ковбасу, яку подають і гарячою, і холодною
Домашня ковбаса — одна з тих страв, які незмінно з’являються на святкових столах українців. Цей простий рецепт прикрасить і святковий стіл на Великдень.
Рецептів домашньої ковбаси існує стільки, скільки господинь її готує. Але деякі з них вже стали класичними. Один з таких рецептів — Галицька домашня свиняча ковбаса.
Рецепт домашньої ковбаси
Інгредієнти:
- 1,5 кг свинини
- 400 г сала (можна 600 г)
- 1,5 ст. ложка солі
- 1 ст. ложка чорного меленого перцю
- 2 головки часнику
- Кишки
- Можна додати 2 ст. ложки гірчиці в зернах.
Приготування
Наріжте м’ясо шматочками 1×1 см, сало — ще дрібніше. Додайте сіль, перець, роздавлений часник і трохи води або бульйону. Добре все перемішайте.
Наповніть фаршем кишки і, бажано, приберіть у холодне місце на добу.
Для приготування відваріть ковбасу 30 хвилин після закипання, а потім запечіть у розігрітій до 180С духовці ще 30 хвилин.
Подавати можна як гарячою, так і холодною.