Домашній рецепт. Як приготувати галицьку ковбасу, яку подають і гарячою, і холодною

30 квітня 2021, 14:38

Домашня ковбаса — одна з тих страв, які незмінно з’являються на святкових столах українців. Цей простий рецепт прикрасить і святковий стіл на Великдень.

Рецептів домашньої ковбаси існує стільки, скільки господинь її готує. Але деякі з них вже стали класичними. Один з таких рецептів — Галицька домашня свиняча ковбаса.

Відео дня

Рецепт домашньої ковбаси

Інгредієнти:

  • 1,5 кг свинини
  • 400 г сала (можна 600 г)
  • 1,5 ст. ложка солі
  • 1 ст. ложка чорного меленого перцю
  • 2 головки часнику
  • Кишки
  • Можна додати 2 ст. ложки гірчиці в зернах.

Приготування

Наріжте м’ясо шматочками 1×1 см, сало — ще дрібніше. Додайте сіль, перець, роздавлений часник і трохи води або бульйону. Добре все перемішайте.

Наповніть фаршем кишки і, бажано, приберіть у холодне місце на добу.

Для приготування відваріть ковбасу 30 хвилин після закипання, а потім запечіть у розігрітій до 180С духовці ще 30 хвилин.

Подавати можна як гарячою, так і холодною.

Показати ще новини
Радіо NV
X