Класика. Як швидко приготувати десерт Пташине молоко

7 грудня 2019, 01:28

Пташине молоко — відомий багатьом десерт, який роблять у вигляді торта, цукерок або подають у склянці, креманці і келиху.

Класичний торт Пташине молоко складається з коржа, повітряного суфле і шоколадної глазурі. Популярний десерт любить багато хто, але не завжди є час на його приготування.

Відео дня
Instagram - maryna.voropaeva
Фото: Instagram - maryna.voropaeva

Більш легкий і швидкий варіант — це десерт Пташине молоко в склянці, який не вимагає випікання в духовці і тривалого готування.

Десерт Пташине молоко: рецепт

Інгредієнти:

  • яйця — 5 шт
  • цукор — 200 г
  • желатин — 10 г
  • сік лимона — 6 ч. л.
  • чорний шоколад — 100 г
  • вершки — 100 мл
  • ванільний цукор

Відділити білки від жовтків (для приготування десерту нам потрібні будуть тільки білки) і ставимо в холодильник на деякий час.

Желатин заливаємо 100 мл води і залишаємо на час, вказаний на упаковці.

Збиваємо міксером білки з 100 г цукру, соком лимона і ванільним цукром до густої піни. Поступово вливаємо в збиті білки теплий желатин і продовжуємо збивати.

Викладаємо крем в стакани і ставимо в холодильник.

Поки крем застигає, готуємо шоколадну глазур для десерту. Для цього вливаємо в каструлю вершки і доводимо їх до кипіння. Розламуємо шоколад на невеликі шматочки і кладемо їх в киплячі вершки, разом з цукром, що залишився. Розмішуємо суміш, поки глазур не стане однорідною.

Дістаємо десерт їх холодильника і поливаємо глазур’ю. Відправляємо Пташине молоко в холодильник ще на 1−2 години. Десерт можна прикрасити ягодами або какао.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X