Класика. Як швидко приготувати десерт Пташине молоко
Пташине молоко — відомий багатьом десерт, який роблять у вигляді торта, цукерок або подають у склянці, креманці і келиху.
Класичний торт Пташине молоко складається з коржа, повітряного суфле і шоколадної глазурі. Популярний десерт любить багато хто, але не завжди є час на його приготування.

Більш легкий і швидкий варіант — це десерт Пташине молоко в склянці, який не вимагає випікання в духовці і тривалого готування.
Десерт Пташине молоко: рецепт
Інгредієнти:
- яйця — 5 шт
- цукор — 200 г
- желатин — 10 г
- сік лимона — 6 ч. л.
- чорний шоколад — 100 г
- вершки — 100 мл
- ванільний цукор
Відділити білки від жовтків (для приготування десерту нам потрібні будуть тільки білки) і ставимо в холодильник на деякий час.
Желатин заливаємо 100 мл води і залишаємо на час, вказаний на упаковці.
Збиваємо міксером білки з 100 г цукру, соком лимона і ванільним цукром до густої піни. Поступово вливаємо в збиті білки теплий желатин і продовжуємо збивати.
Викладаємо крем в стакани і ставимо в холодильник.
Поки крем застигає, готуємо шоколадну глазур для десерту. Для цього вливаємо в каструлю вершки і доводимо їх до кипіння. Розламуємо шоколад на невеликі шматочки і кладемо їх в киплячі вершки, разом з цукром, що залишився. Розмішуємо суміш, поки глазур не стане однорідною.
Дістаємо десерт їх холодильника і поливаємо глазур’ю. Відправляємо Пташине молоко в холодильник ще на 1−2 години. Десерт можна прикрасити ягодами або какао.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.