Економ-варіант. Як приготувати деруни з моркви або гарбуза
Деруни з гарбуза або моркви — альтернативний варіант класичним картопляним дерунам.
Що робити, якщо вдома закінчилася картопля, а дуже хочеться дерунів? Правильно - приготувати їх з інших доступних овочів. Наприклад, з моркви, гарбуза, капусти або кабачків. Рецепт дерунів один і той же - натерти овочі, додати яйце і трохи борошна, і ситний сніданок для всієї родини готовий.
Гарбузові або морквяні деруни: рецепт на три порції
Інгредієнти:
- Гарбуз/морква - 400 г
- Яйце - 1-2 шт.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Борошно - 1-2 ст. л.
- Сіль, перець - за смаком
- Олія
- Сметана
Гарбуз або моркву очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці.
Цибулю також очищаємо, натираємо на середній тертці і додаємо до гарбуза/моркви.
Розбиваємо яйце, додаємо його до овочів, всипаємо борошно, спеції і добре все перемішуємо.
Розігріваємо сковороду з досить великою кількістю олії і ложкою викладаємо овочеву суміш на сковороду.
Обсмажуємо деруни на середньому вогні до рум'яної скоринки з обох сторін. Подаємо гарячі деруни зі сметаною.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life