Ситний сніданок. Як приготувати картопляні деруни

14 червня 2020, 02:21

Швидкий і ситний сніданок із найпростіших продуктів, які є в кожному будинку, — картопляні деруни.

Деруни традиційно вважають національним блюдом білоруської кухні, але в різних видах вони існують у багатьох кухнях світу. Зазвичай деруни готують із тертої картоплі і цибулі, але також додатковими інгредієнтами можуть бути м’ясний фарш, гриби, твердий сир. Також існують деруни з гарбуза або кабачків. Пропонуємо приготувати картопляні деруни на сніданок або обід для сім'ї з трьох осіб.

Відео дня

Як приготувати деруни?

Інгредієнти:

  • Картопля — 7−10 шт.
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт.
  • Яйця — 1 шт.
  • Борошно — 2−4 ст. л.
  • Сіль, перець — за смаком
  • Сметана — за смаком
  • Зелень — за смаком
  • Олія

Картоплю і цибулю очищаємо від шкірки. Кількості картоплі залежить від розміру коренеплодів.

Натираємо картоплю і цибулину на дрібній/середній тертці або подрібнюємо в комбайні. Цибулина не тільки додасть смаку дерунам, але і вбереже сиру картоплю від потемніння.

Віджимаємо картопляний сік і додаємо в тісто яйце і борошно, щоб деруни не розпадалися. Солимо, перчимо і добре перемішуємо.

Розігріваємо сковороду з олією (її потрібно досить багато) і акуратно ложкою викладаємо тісто на сковороду. Обсмажуємо деруни на середньому вогні до рум’яної скоринки з обох сторін. Подаємо картопляні деруни гарячими зі сметаною і зеленню.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X