Лайфхак кухарів. Чим заправити вінегрет, щоб він став ще смачнішим

18 липня, 08:28
Чим заправити вінегрет, щоб він став ще смачнішим (Фото:cook_inspire / depositphotos)

Чим заправити вінегрет, щоб він став ще смачнішим (Фото:cook_inspire / depositphotos)

Вінегрет — салат французького походження, що спочатку заправлявся соусом під назвою vinaigrette. Даний соус являє собою суміш оцту та оливкової олії.

У вінегреті, як і в будь-якому іншому салаті, соус відіграє ключову роль у створенні смакових якостей. Зазвичай салати заправляють олією, сметаною, майонезом чи лимонним соком. Якщо рецепт вінегрету включає гриби та квасолю, то олію рекомендується замінити на майонез для підкреслення смакових якостей.

Відео дня

Соус для вінегрету (Фото: Alp_Aksoy / depositphotos)
Соус для вінегрету / Фото: Alp_Aksoy / depositphotos

Ідеальна заправка для вінегрету

Для заправки вінегрету шеф-кухарі не рекомендують використовувати майонез. Овочеву суміш краще залити лимонним соком. Якщо немає бажання вживати кисло-олійну суміш, то салат можна заправити олією. Але до нього треба буде додати подрібнений часник. Також спеціалісти радять спробувати заправити вінегрет гірчицею. Найкраще підійде французька чи діжонська. Крім того, в такий салат можна покласти горошок чи квасолю, мариновані чи солоні огірки та навіть квашену капусту.

Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо НВ
X