А ми тут плюшками бавимося. Як приготувати булочки з цукром і корицею

29 березня 2020, 02:12

Солодкі булочки з дріжджового тіста з цукром і корицею прекрасно доповнять сніданок вихідного дня.

Смак гарячих булочок з цукром і корицею багато хто пам’ятає з дитинства. Готувати такі булочки не складно, головне правильно замісити дріжджове тісто. Пропонуємо присвятити частину вихідного дня або вільний ранок приготуванню ароматних домашніх булочок.

Відео дня

Як приготувати булочки з цукром і корицею?

Інгредієнти:

Для тіста:

  • борошно — 4 склянки
  • сухі дріжджі - 11 г
  • цукор — ½ склянки
  • сіль — 0,5 ч. л.
  • молоко — 500 мл
  • яйця — 1−2 шт.
  • вершкове масло — 150−170 г

Для начинки:

  • яйце — 1 шт.
  • цукор — за смаком
  • вершкове масло — за смаком
  • кориця — за смаком

У глибокій ємності змішуємо сухі інгредієнти — просіяне борошно, дріжджі, цукор і сіль.

Розтоплюємо вершкове масло. В окремій тарілці збиваємо яйця, додаємо розтоплене масло і молоко кімнатної температури. Перемішуємо все. Поступово частинами висипаємо сухі інгредієнти в рідку суміш. Замішуємо тісто.

Кладемо тісто в ємність великого об'єму і накриваємо кухонним рушником. Ставимо тісто в тепле місце на 60 хвилин, щоб воно піднялося. Після цього потрібно обминути тісто і залишити в теплому місці ще на 60 хвилин.

Розкачуємо тісто завтовшки близько 0,5−1 см і змащуємо розтопленим вершковим маслом. Далі посипаємо тісто цукром і корицею. Звертаємо тісто у великий рулет, після чого нарізаємо шматочками бажаного розміру.

Розігріваємо духовку до 180 градусів.

Деко застилаємо пергаментним папером і викладаємо шматочки тіста, залишаючи між ними досить місця для підйому. Змащуємо булочки збитим яйцем і відправляємо в духовку на 30−40 хв.

Дістаємо готові булочки з духовки і насолоджуємося ароматом свіжої випічки. Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X