З джемом. Як приготувати бісквітний рулет із начинкою

9 липня 2020, 04:51

Бісквітний рулет із густим джемом — прекрасний швидкий десерт до чаю, кави, компоту і лимонаду.

Бісквітом називають повітряну випічку, яку найчастіше просочують джемами та кремами, і використовують як основу для різних тортів. Бісквітне тісто дуже легко готувати. Головне правило — це не шуміти при випічці бісквіта, інакше він не підніметься. Також важливо добре збивати яйця, щоб випічка вийшла повітряною. Бісквітний рулет із джемом — прекрасний варіант частування, якщо часу для приготування складних тортів немає, і вдома є тільки базові інгредієнти. Спробуйте приготувати рулет і переконайтеся, що це дуже просто і смачно.

Відео дня

Як приготувати бісквітний рулет?

Складові:

  • борошно — 150 г
  • цукор-пісок — 200 г
  • яйце — 4−5 шт.
  • джем або варення — 100 г
  • сметана — 150 г
  • ванільний цукор — 10 г
  • шоколад — за бажанням

Відокремлюємо білки від жовтків. До жовтків додаємо 100 г цукру, цукор-пісок, який залишився, і ванільний цукор додаємо до білків. По черзі збиваємо обидві суміші і з'єднуємо. Акуратно перемішуємо. Просіваємо борошно і поступово додаємо в жовтково-білкову суміш. Перемішуємо до однорідної консистенції. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Деко застилаємо пекарським папером і виливаємо тісто, акуратно розрівнюємо. Випікаємо бісквіт близько 25−30 хвилин. Поки випікається бісквіт, готуємо начинку. Для цього змішуємо джем зі сметаною і ретельно перемішуємо за допомогою міксера. Коли бісквіт готовий, дістаємо деко з духовки і змащуємо бісквіт зверху сумішшю джему зі сметаною. Потім акуратно скручуємо рулет і залишаємо до повного охолодження. Розтоплюємо шоколад на водяній бані і поливаємо рулет, після чого відправляємо в холодильник на пару годин. При подачі нарізаємо рулет порційно.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X