Багатошаровий салат. Оригінальний рецепт баклажанів на зиму

23 липня 2020, 04:00

Ведуча Нового каналу розповіла, як консервує багатошаровий салат. Такий салат — ідеальне доповнення до будь-якого гарніру взимку.

Салати на зиму готують виключно зі свіжих та якісних інгредієнтів. Овочі можна по-різному поєднувати між собою. До речі, огірки, баклажани та кабачки з досить нейтральним смаком та по-новому «розкриваються» в овочевих салатах на зиму. Ведуча програми Ревізор (Новий канал), кулінар Юлія Панкова ділиться рецептом консервованого багатошарового салату із баклажанів.

Відео дня

«Цей салат — ідеальне доповнення до будь-якого гарніру взимку, — каже дівчина. — Коли бракує свіжих овочів та фруктів».

Баклажани з перцями на зиму

Інгредієнти:

4 шт. — баклажанів

4 шт. — кабачків

4 шт. — ріпчастої цибулі

4 шт. — помідор

4 шт. — болгарського перцю

10−12 зубчиків часнику

Сіль за смаком

Олія для смаження овочів

Інгредієнти для маринаду:

1 стакан 9% - оцту

0,5 літра — води

10 шт. — чорного перцю горошком

1 ст. ложка — солі

4 ст. ложки — цукру

Приготування:

1. Баклажани, кабачки і помідори наріжте кружальцями завтовшки близько 1 см, цибулю — великими кільцями, перець очистіть від насіння і розріжте на смужки. Кожен вид овочів окремо (на різних сковорідках) швидко обсмажте на сильному вогні. Перець, кабачки та баклажани трохи посоліть.

2. В стерилізовані банки викладайте овочі шарами, на кожен шар видавлюйте через прес трохи часнику. В каструлі з'єднайте воду, оцет, чорний перець горошком, сіль та цукор, доведіть до кипіння, проваріть 2−3 хвилини та залийте маринадом салат. Закрутіть або закрийте кришками, переверніть, дайте охолонути та зберігайте в прохолодному місці.

Баклажани з перцями на зиму
Фото: Баклажани з перцями на зиму

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X