З трьох інгредієнтів. Як приготувати ароматне варення з айви

14 листопада 2020, 04:12
Автор: Лілія Вітюк

Айва — це корисний фрукт, але у сирому вигляді його їдять рідко через терпкий смак і твердість. Зате з нього готують смачне варення, яке, до того ж, корисне для імунітету.

Айвове варення може бути як самостійним десертом, так і начинкою для будь-якої випічки, млинців або додатком до морозива чи печива.

Рецептом простого і ароматного варення з айви поділилась ведуча шоу Ревізор Юлія Панкова. За її словами такий джем вбиває віруси, лікує хвороби шлунково-кишкового тракту і зміцнює нервову систему.

Відео дня

Ревізор Юлія Панкова поділилась рецептом варення з айви (Фото: Прес-служба Нового каналу)
Ревізор Юлія Панкова поділилась рецептом варення з айви / Фото: Прес-служба Нового каналу

Айвовове варення з трьох інгредієнтів: рецепт

Інгредієнти:

  • 1 кг айви
  • 1,5 кг цукру
  • 3 склянки води

Приготування:

1. Айву потрібно вимити, почистити від шкірки та насіння і порізати на невеликі дольки.

2. В окремій кастрюлі потрібно зварити сироп з води і цукру. Коли він буде готовий, викласти туди шматочки фруктів та довести до кипіння.

3. Після закипання зняти кастрюлю з вогню і дати повністю охолонути. Таку процедуру потрібно будет зробити мінімум тричі.

4. Після цього скуштуйте айву — якщо вона не досить м’яка, то варто знову проварити її на маленькому вогні до готовності.

5. Готове варення розкладіть по стерилізованим баночкам та закрийте кришками. Смачного!

Лайфхак від Ревізора: якщо варити варення по декілька хвилин впродовж 3−4 днів, воно матиме більш насичені смак та колір.

Нагадаємо, недавно НВ писав про те, як приготувати варення з айви та волоських горіхів за рецептом шеф-кухара Андрія Величко. Також ми розповідали, як приготувати смачне та вітамінне варення з фейхоа та пряний джем з грецьких горіхів.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X