Шампанське і полуниця. Рецепт оригінального желе від Лізи Глінської

30 грудня 2020, 19:28

Кондитер поделилась простым рецептом новогоднего десерта с изысканным праздничным вкусом.

До Нового року залишилося зовсім мало часу, якого, однак, вистачить, щоб приготувати оригінальний десерт. Адже досить складно уявити зимові свята без желе.

Рецепт желе полуниця-шампанське

Відео дня

Інгредієнти:

Для полуничного желе:

  • 200 г полуничного пюре (можна замороженого)
  • 200 г полуниці (можна замороженої)
  • 30 г цукру
  • 6 г желатину + 30 мл води (для желатину)

Для желе з шампанським:

  • 120 мл шампанського
  • 70 г цукру
  • 30 мл води
  • 4 г желатину
  • 20 мл води (для желатину)

Для декору:

  • збиті вершки (жирність не менше 30%)
  • полуниця
  • м'ята

Приготування:

1. Наріжте частину полуниці невеликими кубиками, частину - подрібніть блендером до стану пюре.

І в одному, і в іншому випадку полуниця може бути замороженою.

2. З'єднайте полуничне пюре та цукор, доведіть до кипіння.

3. З'єднайте гаряче пюре з замоченим і розбухлим желатином. Сюди ж відправте нарізану полуницю.

4. Розлийте полуничне желе по келихах або формах. Приберіть у холодильник на кілька годин, до застигання.

5. Приготуйте желе з шампанським: з'єднайте воду з цукром, доведіть до кипіння. Залийте замочений і розбухлий желатин гарячим сиропом.

6. Додайте шампанське.

7. Вилийте шар желе шампанського поверх застиглого полуничного желе. Приберіть у холодильник на кілька годин.

Готове желе прикрасьте збитими вершками і свіжою полуницею - за бажанням.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X