Шампанське і полуниця. Рецепт оригінального желе від Лізи Глінської
Кондитер поделилась простым рецептом новогоднего десерта с изысканным праздничным вкусом.
До Нового року залишилося зовсім мало часу, якого, однак, вистачить, щоб приготувати оригінальний десерт. Адже досить складно уявити зимові свята без желе.
Рецепт желе полуниця-шампанське
Інгредієнти:
Для полуничного желе:
- 200 г полуничного пюре (можна замороженого)
- 200 г полуниці (можна замороженої)
- 30 г цукру
- 6 г желатину + 30 мл води (для желатину)
Для желе з шампанським:
- 120 мл шампанського
- 70 г цукру
- 30 мл води
- 4 г желатину
- 20 мл води (для желатину)
Для декору:
- збиті вершки (жирність не менше 30%)
- полуниця
- м'ята
Приготування:
1. Наріжте частину полуниці невеликими кубиками, частину - подрібніть блендером до стану пюре.
І в одному, і в іншому випадку полуниця може бути замороженою.
2. З'єднайте полуничне пюре та цукор, доведіть до кипіння.
3. З'єднайте гаряче пюре з замоченим і розбухлим желатином. Сюди ж відправте нарізану полуницю.
4. Розлийте полуничне желе по келихах або формах. Приберіть у холодильник на кілька годин, до застигання.
5. Приготуйте желе з шампанським: з'єднайте воду з цукром, доведіть до кипіння. Залийте замочений і розбухлий желатин гарячим сиропом.
6. Додайте шампанське.
7. Вилийте шар желе шампанського поверх застиглого полуничного желе. Приберіть у холодильник на кілька годин.
Готове желе прикрасьте збитими вершками і свіжою полуницею - за бажанням.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life