Сезон аспарагуса. Рецепт ніжного сирного пирога зі спаржею

8 травня 2021, 05:15

З середини квітня вже почався сезон справжньої спаржі, аспарагуса, тому ділимося з вами простим рецептом сезонного тарта від кулінарного блогера.

Едуард Насиров, автор блогу My Happyfood і книги Все буде Happyfood, поділився простим рецептом сирного тарта зі спаржею. Вегетаріанські і веган рецепти, рецепти без глютену, молочних продуктів, цукру, а також кулінарні лайфхаки та відео приготування кулінара можна знайти в його платному блозі на Patreon.

Відео дня

Рецепт пирога зі спаржею

Інгредієнти:

  • готове пісочне тісто
  • 300 г сиру
  • 200 г сметани / вершків середньої жирності
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • дрібка орегано
  • пучок улюбленої зелені (подрібнити)
  • 200 г спаржі
  • 2 ст.л оливкової олії
  • 2 яйця
  • 50 г пармезану (натерти)
Шо-та в рот / facebook.com
Фото: Шо-та в рот / facebook.com

Приготування:

Перетріть сир через сито. Цибулю і часник припустіть до м'якості на оливковій олії. Змішайте всі інгредієнти крім спаржі.

Спаржу відваріть в підсоленій воді 2 хвилини, а потім опустіть в крижану воду. Наріжте спаржу на невеликі шматочки (верхівки відкладіть для верху пирога). Змішайте нарізану спаржу з сирною начинкою.

Тісто розкачайте і викладіть у форму, зробіть проколи виделкою, викладіть сирну начинку, розрівняйте.

Зверху викладіть верхівки стебел спаржі та відправляйте в попередньо розігріту до 180С духовку на 30-35 хвилин (поки верх не почне рум'янитися).

Трохи остудіть пиріг і подавайте на стіл.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X