Сезон аспарагуса. Рецепт ніжного сирного пирога зі спаржею
З середини квітня вже почався сезон справжньої спаржі, аспарагуса, тому ділимося з вами простим рецептом сезонного тарта від кулінарного блогера.
Едуард Насиров, автор блогу My Happyfood і книги Все буде Happyfood, поділився простим рецептом сирного тарта зі спаржею. Вегетаріанські і веган рецепти, рецепти без глютену, молочних продуктів, цукру, а також кулінарні лайфхаки та відео приготування кулінара можна знайти в його платному блозі на Patreon.
Рецепт пирога зі спаржею
Інгредієнти:
- готове пісочне тісто
- 300 г сиру
- 200 г сметани / вершків середньої жирності
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- дрібка орегано
- пучок улюбленої зелені (подрібнити)
- 200 г спаржі
- 2 ст.л оливкової олії
- 2 яйця
- 50 г пармезану (натерти)

Приготування:
Перетріть сир через сито. Цибулю і часник припустіть до м'якості на оливковій олії. Змішайте всі інгредієнти крім спаржі.
Спаржу відваріть в підсоленій воді 2 хвилини, а потім опустіть в крижану воду. Наріжте спаржу на невеликі шматочки (верхівки відкладіть для верху пирога). Змішайте нарізану спаржу з сирною начинкою.
Тісто розкачайте і викладіть у форму, зробіть проколи виделкою, викладіть сирну начинку, розрівняйте.
Зверху викладіть верхівки стебел спаржі та відправляйте в попередньо розігріту до 180С духовку на 30-35 хвилин (поки верх не почне рум'янитися).
Трохи остудіть пиріг і подавайте на стіл.
Смачного!