Сімейна страва. Рецепт тушкованого вугра Янагава від Йоші Фудзівара

6 серпня 2021, 03:03

Цей тушкований вугор з гарніром з овочів вважається найбільш сімейною стравою в Японії.

Ця досить пишна страва, яка традиційно подається в тому посуді, у котрому готувалася, відмінно підходить для душевних сімейних вечерь. Окрім того, її досить цікаво готувати, а тому можна зробити приготування частиною сімейної зустрічі.

Відео дня

Традиційним рецептом Янагава поділився японський шеф-кухар Йоші Фудзівара.

Рецепт вугра Янагава

Інгредієнти:

  • Вугор — 125 г
  • Корінь лотоса — 50 г
  • Гриби — 90 г
  • Цибуля — 50 г
  • Рол зі шпинату — 50 г
  • Тофу — 150 г

Для соусу:

  • Вода — 150 мл
  • Саке — 50 мл
  • Мірін- 50 мл
  • Соєвий соус — 50 мл
  • Хондаші - 1 ч.л.
  • Цукор — 25 г
  • Яйця — 3 шт.
Надано Йоші Фудзівара
Фото: Надано Йоші Фудзівара

Приготування:

Промийте вугра під гарячою водою та промокніть рушником. Тофу загорніть у паперовий рушник і залиште на 5−10 хвилин позбутися від зайвої вологи.

Підготуйте і промийте овочі: гриби, цибулю та роли зі шпинату. У грибів можна надрізати капелюшки для декору.

Наріжте вугра смужками та тушкуйте в саке. Підпаліть вугра (як на відео), і як тільки вогонь погас можна додати воду та хондаші. Потім соєвий соус і мірін. Цукор додайте в самому кінці.

Після цього всього додайте тофу і всі овочі. Тушкуйте під кришкою, поки овочі не стануть м’якими (приблизно 10−15 хвилин).

Коли овочі готові, залийте все збитими яйцями та тушкуйте ще 5 хвилин на слабкому вогні.

Янагава готова. Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X