Сімейна страва. Рецепт тушкованого вугра Янагава від Йоші Фудзівара
Цей тушкований вугор з гарніром з овочів вважається найбільш сімейною стравою в Японії.
Ця досить пишна страва, яка традиційно подається в тому посуді, у котрому готувалася, відмінно підходить для душевних сімейних вечерь. Окрім того, її досить цікаво готувати, а тому можна зробити приготування частиною сімейної зустрічі.
Традиційним рецептом Янагава поділився японський шеф-кухар Йоші Фудзівара.
Рецепт вугра Янагава
Інгредієнти:
- Вугор — 125 г
- Корінь лотоса — 50 г
- Гриби — 90 г
- Цибуля — 50 г
- Рол зі шпинату — 50 г
- Тофу — 150 г
Для соусу:
- Вода — 150 мл
- Саке — 50 мл
- Мірін- 50 мл
- Соєвий соус — 50 мл
- Хондаші - 1 ч.л.
- Цукор — 25 г
- Яйця — 3 шт.

Приготування:
Промийте вугра під гарячою водою та промокніть рушником. Тофу загорніть у паперовий рушник і залиште на 5−10 хвилин позбутися від зайвої вологи.
Підготуйте і промийте овочі: гриби, цибулю та роли зі шпинату. У грибів можна надрізати капелюшки для декору.
Наріжте вугра смужками та тушкуйте в саке. Підпаліть вугра (як на відео), і як тільки вогонь погас можна додати воду та хондаші. Потім соєвий соус і мірін. Цукор додайте в самому кінці.
Після цього всього додайте тофу і всі овочі. Тушкуйте під кришкою, поки овочі не стануть м’якими (приблизно 10−15 хвилин).
Коли овочі готові, залийте все збитими яйцями та тушкуйте ще 5 хвилин на слабкому вогні.
Янагава готова. Смачного!
Янагава - відеорецепт
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.