Секретний рецепт. Курка чилі майо від японського шеф-кухаря

28 квітня 2021, 04:08

Шеф-кухар і ресторатор Йоші Фудзівара розкрив секрети приготування хрусткої курки в соусі з майонезу і гострого чилі.

Страву родом із Америки шеф вважає європейською і готує з усією ретельністю, використовуючи японські інгредієнти.

Для соусу Йоші Фудзівара використовує цибулю-порей, адже вона добре вбирає смаки, а тому і краще наповнює ними соус. Але ви можете використовувати будь-яку іншу цибулю, позбутися від гіркоти якої можна просто замочивши її на 10 хвилин.

Відео дня

Рецепт курки в майонезну соусі

Інгредієнти:

  • Куряче філе — 2 шт.
  • Саке або біле вино — 50 мл
  • Часник — 10 г
  • Імбир — 10 г
  • Крохмаль — 50 г
  • Рослинна олія — 150 мл
  • Сіль за смаком
  • Перець — за смаком
  • Салат Айсберг — 50 г
  • Салат Лолло-Россо — 50 г
  • Огірок — 50 г
  • Помідор — 30 г

Для соусу:

  • Лимон — 30 г
  • Майонез — 160 г
  • Соус Світ Чилі - 180 г
  • Паста Табаджан — 12 г
  • Цибуля-порей — 100 г
  • Кунжутна олія — 20 мл
Скріншот відео YouTube-каналу Йоші Фудзівара
Фото: Скріншот відео YouTube-каналу Йоші Фудзівара

Приготування:

Наріжте курку слайсами десь по 20 г, посоліть, поперчіть, додайте імбир і трохи саке (якщо немає саке, то можна замінити білим вином) і залиште маринуватися на 2 години.

Далі наріжте цибулю-порей і обсмажте її на кунжутній олії. Потім наріжте салат лолло-россо і промийте під проточною водою.

Для соусу візьміть майонез, соус чилі та пасту Табаджан і перемішайте.

Потім обваляйте м’ясо в крохмалі, обсмажуйте на олії по 1 хвилині з кожного боку.

Умочіть в соус і викладіть на тарілку, або викладіть м’ясо і зверху полийте соусом. Додайте овочі й зелень та подавайте.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X