Той самий рецепт. Том Ям від Тайського привіту
Шеф-кухар ресторану Тайський привіт Антон Васильєв поділився фірмовим рецептом тайського супу.
«Том Ям" — найвідоміший гострий суп тайської кухні, котрий шанується там, як борщ в Україні. Саме з цієї страви варто почати знайомство з кухнею Таїланду.
«Том» в перекладі означає «кипіти», а «Ям» — «змішаний». Це рецепт «чистого» і прозорого супу «Том ям нам сай». Страва родом із центральної частини Таїланду, тому є дуже популярною. Шефа Тайського привіту Антона готувати Том Ям навчила тайка з Чіангмаю Ае в себе вдома на кухні.
Рецепт Том Ям
Інгредієнти:
- галангал 10 г
- лемонграс 14 г
- листя лайма 2 г
- перець чилі (гострий) 5 г
- гриби (ерінги, шиітаке, солом’яний гриб) 80 г
- морепродукти (креветки, кальмари) 200 г
- рибний соус 50 мл
- цукор 6 г
- сік лайма 30 мл
- курячий/рибний/овочевий бульйон 500 мл
- кінза, цибуля зелена 10 г
Приготування
У каструлі закип’ятити бульйон, додати прянощі, перець чилі та гриби. Добре проварити протягом декількох хвилин на сильному вогні, додати цукор, сік лайма і рибний соус. Смак має бути кислим, гострим і солоним. Саме в такій послідовності ви маєте провідчувати ці нотки.
У кінці додайте морепродукти, проваріть і подавайте суп з кінзою та зеленою цибулею.
Смачного!