Той самий рецепт. Том Ям від Тайського привіту

24 лютого 2021, 15:25

Шеф-кухар ресторану Тайський привіт Антон Васильєв поділився фірмовим рецептом тайського супу.

«Том Ям"​ — найвідоміший гострий суп т​айської кухні, котрий шанується там, як борщ в Україні.​ Саме з цієї страви варто почати знайомство з кухнею Таїланду.

Відео дня

«Том» в перекладі означає «кипіти», а «Ям» — «змішаний». Це рецепт «чистого» і прозорого супу «Том ям нам сай». Страва родом із центральної частини Таїланду, тому є дуже популярною. Шефа Тайського привіту Антона готувати Том Ям навчила тайка з Чіангмаю Ае в себе вдома на кухні.

Рецепт Том Ям

Інгредієнти:

  • галангал 10 г
  • лемонграс 14 г
  • листя лайма 2 г
  • перець чилі (гострий) 5 г
  • гриби (ерінги, шиітаке, солом’яний гриб) 80 г
  • морепродукти (креветки, кальмари) 200 г
  • рибний соус 50 мл
  • цукор 6 г
  • сік лайма 30 мл
  • курячий/рибний/овочевий бульйон 500 мл
  • кінза, цибуля зелена 10 г

Приготування

У каструлі закип’ятити бульйон, додати прянощі, перець чилі та гриби. Добре проварити протягом декількох хвилин на сильному вогні, додати цукор, сік лайма і рибний соус. Смак має бути кислим, гострим і солоним. Саме в такій послідовності ви маєте провідчувати ці нотки.

У кінці додайте морепродукти, проваріть і подавайте суп з кінзою та зеленою цибулею.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X