З яйцем і зеленню. Рецепт заливного пирога від Лізи Глінської

16 червня 2021, 03:25

Кулінарнаекспертка розповіла, як приготувати безглютеновий пиріг з вегетаріанською начинкою.

Тренд на відмову від м’яса і глютену продовжує набирати обертів, тому багато кулінарів намагаються придумувати рецепти, з огляду на ці гастрономічні вподобання. Тим більше по смаку такі страви не поступаються класичним.

Відео дня

Ліза Глінська пропонує приготувати заливний пиріг з начинкою з яєць і зелені.

Рецепт заливного пирога

Інгредієнти

Тісто:

  • 150 г грецького йогурту (9−10%), або сметани (10%) (6 ст. л.)
  • 3 яйця
  • 120 г рисового борошна (5 ст. л. з гіркою)
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 3 г солі (дрібка)
  • 10 мл рослинного масла (2 ч. л., для змащування форми)

Начинка:

  • 200 г зеленої цибулі (пучок)
  • 3 варених яйця
  • 30 г шпинату (1/3 пучка)
  • 20 г кропу (1/3 пучка)
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • 2 г солі (дрібка)
Ліза Глінська
Фото: Ліза Глінська

Приготування:

Дрібно наріжте шпинат, кріп і цибулю, яйця наріжте кубиками. Посоліть, додайте олію, перемішайте.

Змішайте яйця та йогурт, додайте сіль, перемішайте. Змішайте рисове борошно і розпушувач. Додайте борошно з розпушувачем в яєчно-йогуртову масу, перемішайте.

Змастіть форму рослинною олією.

З'єднайте начинку з тістом, перемішайте, вилийте в форму, розрівняйте. Відправте в розігріту до 180С духовку на 35−40 хвилин.

Для глазурування 1 жовток перемішайте з 1 ст. л. молока.

За 3−4 хвилини до готовності пирога змастіть його тонким шаром глазурування.

Дайте готовому пирогу охолонути.

Смачного!

Заливний пиріг з яйцем і зеленню - відеорецепт

Показати ще новини
Радіо НВ
X