З пікантним інгредієнтом. Новорічні шоколадні капкейки з карамеллю від Лізи Глінської

17 грудня 2020, 05:49
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Кондитер і кулінарний експерт розповіла, як приготувати святкові шоколадні кексики з карамельною начинкою.

Американські капкейки - універсальний десерт, який подобається абсолютно всім. Саме тому шоколадні кекси з карамеллю і ніжним кремом стануть чудовою стравою на святковому новорічному столі. Тим більше в карамелі є секретний інгредієнт - лікер Baileys.

Відео дня

«Як же я люблю цей тонкий аромат і смак у десерті. Ви обов'язково повинні це спробувати», - каже кондитер про пікантну добавку.

Рецепт шоколадних капкейків

Інгредієнти

Для шоколадного бісквіта:

  • 100 г чорного шоколаду (або молочного)
  • 70 г вершкового масла (82%)
  • 80 г яєць (1,5 шт.)
  • 80 г сметани (3,5 ст. л., жирністю 10-15%)
  • 4 г соди (1/3 ч. л.)
  • 4 г розпушувача (1 ч. л.)
  • 35 г какао-порошку (2,5 ст. л. з гіркою)
  • 150 г цукру (6 ст. л. з гіркою)
  • 150 г борошна (6 ст. л. з гіркою)
  • 80 мл води (4 ст. л., окріп)

Для карамелі з Baileys:

  • 100 мл Baileys (5 ст. л.)
  • 150 г цукру (6 ст. л. з гіркою)
  • 150 г вершкового масла (жирність не менше 82%)
  • 180 мл вершків (0,7 склянки об'ємом 250 мл, жирність 30-35%)
  • 2 г желатину + 10 мл води ч. л. + ½ ст. л.)

Для збитого ганаша (крему):

  • 250 мл вершків (1 стакан об'ємом 250 мл, I частина, 30-35%)
  • 300 г молочного шоколаду
  • 40 мл Baileys (2 ст. л.)
  • 350 мл вершків (1,4 склянки об'ємом 250 мл, ll частина, 30-35%)
jen theodore / unsplash
Фото: jen theodore / unsplash

Приготування

Приготуйте шоколадний бісквіт:

1. Розтопіть шоколад з вершковим маслом у мікрохвильовці.

2. Відправте в чашу комбайна яйця, сметану, цукор і розтоплене вершкове масло з шоколадом. Збийте.

3. Змішайте борошно, соду, розпушувач, какао-порошок, а потім відправте до основної маси, просіюючи через сито. Перемішайте.

4. Влийте окріп і вимісіть тісто.

5. Перекладіть у кондитерський мішок і викладіть тісто в форми. Випікайте при 170 градусах, 15-18 хв.

Приготуйте карамель з лікером Baileys:

1. Замочіть желатин у воді кімнатної температури і залиште набухати на 10-15 хвилин.

2. Прогрійте вершки.

3. Відправте в сотейник з товстим дном цукор на вогонь трохи вище середнього.

4. Розтопіть цукор, постійно помішуючи.

5. Коли карамель набуде темно-коричневого кольору, вимкніть вогонь, додайте тонкою цівкою вершки, потім Baileys.

6. Додайте вершкове масло і варіть ще 3-4 хвилини на середньому вогні.

7. Перелийте карамель у мірну склянку, додайте замочений розбухлий желатин і пробийте занурювальним блендером.

8. Накрийте плівкою в контакт і приберіть у холодильник на 8 годин.

Приготуйте ганаш для прикраси:

1. З'єднайте вершки (I частина) і шоколад, прогрійте і пробийте занурювальним блендером.

2. Додайте Baileys і другу частину вершків. Знову пробийте занурювальним блендером.

3. Накрийте плівкою в контакт і приберіть в холодильник на добу.

4. Після збийте в комбайні за допомогою насадки «вінчик» до стійких піків.

Зберіть десерт:

Зробіть виїмки в капкейках і наповніть їх карамеллю, зверху відсадіть збитий ганаш. Для ганаша використовуйте насадку «закрита зірка» діаметром 8 см.

Смачного!

Шоколадні капкейки - відео-рецепт

Більше кондитерських рецептів Лізи Глінської можна знайти в її кулінарних книгах.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X