З персиками. Рецепт французького тарт татена від Тетяни Литвинової

10 липня 2021, 03:30

Гастро-експерт поділилася оригінальним рецептом французького десерту, який варто спробувати цього літа.

Класичний тарт татен - перевернутий пиріг, в основі якого тісто та яблука. Однак у сезон персиків Тетяна Литвинова пропонує поекспериментувати і приготувати більш ніжну версію десерту з персиками.

Відео дня

Рецепт пирога з персиками

Інгредієнти:

  • Борошно - 120 г
  • Яйця - 2шт.
  • Масло вершкове - 125 г
  • Цукор - 200 г
  • Розпушувач - 8 г
  • Цукор ванільний - 10 г
  • Персики - 700 г
  • Вода - 2-3 ст.л.
Тетяна Литвинова
Фото: Тетяна Литвинова

Приготування:

Спочатку потрібно карамелізувати фрукти, які ви вибрали для пирога. Нарізані персики, воду і 2-3 ст.л. цукру відправте на сковорідку. Томіть персики 15-20 хвилин для того щоб вийшла зайва волога.

У цей час приготуйте тісто. Змішайте масло з цукром і яйцями і окремо змішайте борошно з розпушувачем. Потім все з'єднайте.

Форму (20-22 см в діаметрі) вистеліть пергаментом, на нього викладіть карамелізуватися персики, зверху вилийте тісто. Випікайте при температурі 150°, 50 хвилин.

Потім потрібно охолодити пиріг, краще дати постояти кілька годин в холодильнику. Потім переверніть пиріг карамеллю доверху і готово.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X