З персиками. Рецепт французького тарт татена від Тетяни Литвинової
Гастро-експерт поділилася оригінальним рецептом французького десерту, який варто спробувати цього літа.
Класичний тарт татен - перевернутий пиріг, в основі якого тісто та яблука. Однак у сезон персиків Тетяна Литвинова пропонує поекспериментувати і приготувати більш ніжну версію десерту з персиками.
Рецепт пирога з персиками
Інгредієнти:
- Борошно - 120 г
- Яйця - 2шт.
- Масло вершкове - 125 г
- Цукор - 200 г
- Розпушувач - 8 г
- Цукор ванільний - 10 г
- Персики - 700 г
- Вода - 2-3 ст.л.

Приготування:
Спочатку потрібно карамелізувати фрукти, які ви вибрали для пирога. Нарізані персики, воду і 2-3 ст.л. цукру відправте на сковорідку. Томіть персики 15-20 хвилин для того щоб вийшла зайва волога.
У цей час приготуйте тісто. Змішайте масло з цукром і яйцями і окремо змішайте борошно з розпушувачем. Потім все з'єднайте.
Форму (20-22 см в діаметрі) вистеліть пергаментом, на нього викладіть карамелізуватися персики, зверху вилийте тісто. Випікайте при температурі 150°, 50 хвилин.
Потім потрібно охолодити пиріг, краще дати постояти кілька годин в холодильнику. Потім переверніть пиріг карамеллю доверху і готово.
Смачного!