З вівсяним крамблом. Рецепт ніжних полуничних батончиків

19 червня, 03:13
Тісто коржа і крамбла однакове (Фото:elibrechernutrition / instagram.com)

Тісто коржа і крамбла однакове (Фото:elibrechernutrition / instagram.com)

У сезон полуниці ділимося простим і швидким рецептом полунично-вівсяного десерту, для якого навіть міксер не знадобиться.

Ці ягідні батончики поєднують м’яку текстуру і більш хрусткий вівсяний крамбл. Замість полуниці можна готувати десерт з малиною, чорницею або навіть манго.

В основі батончиків — тертий пиріг, який просто розрізається на порційні шматочки.

Відео дня

Рецепт полуничного десерту

Інгредієнти:

  • ½ склянки розтопленого масла
  • 1 склянка борошна
  • ¾ склянки вівсяних пластівців
  • ½ склянки цукру
  • ¼ склянки коричневого цукру
  • ½ ч.л. солі

Шар полуниці:

  • 2 склянки крупно нарізаної свіжої полуниці
  • 1/3 склянки цукру
  • 2 ст.л. лимонного соку
  • 2 ч.л. кукурудзяного крохмалю

Приготування:

1. Розігрійте духовку до 210С.

2. Розтопіть масло, додайте його у велику миску, а потім туди ж — борошно, вівсянку, цукор і сіль. Перемішайте. Суміш буде сухою і трохи розсипатися.

3. Відкладіть 1 стакан суміші з гіркою, щоб пізніше зробити з нього крихти.

4. Перекладіть тісто в форму для випікання і утрамбуйте його в рівномірний корж. Якщо ваша форма не силіконова, попередньо застеліть її пергаментом.

5. Для полуничного шару змішайте всі інгредієнти у великій мисці, а потім викладіть начинку зверху на корж.

6. Рівномірно посипте тістом, щоб зробити крамбл.

7. Відправте батончики випікатися приблизно на 50 хвилин, поки крамбл не буде світло-золотистим, а полунична начинка буде пузиритися по краях.

8. Дістаньте пиріг з духовки і дайте охолонути, перш ніж нарізати на батончики.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X