З незвичайним гарніром. Рецепт морського окуня від Йоші Фудзівара

25 травня 2021, 06:06

Ресторатор і шеф-кухар розповів, як приготувати окуня намбан-дзуке з гарніром із цибулі, грибів і перцю.

Замороженого окуня дуже легко знайти в будь-якому супермаркеті, однак дійсно добре його приготувати - складніше. Тому Йоші Фудзівара поділився японським рецептом морського окуня в соусі-маринаді з овочевим гарніром.

Відео дня

Рецепт морського окуня намбан-дзуке

Інгредієнти для намбан-дзуке:

  • Морський окунь - 2 шт.
  • Крохмаль - 100 г
  • Рослинна олія - 250 мл
  • Сіль, перець - за смаком

Інгредієнти для гарніру:

  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Зелена цибуля - 40 г
  • Ерінги - 30 г
  • Шиїтаке - 70 г
  • Перець болгарський - 150 г
  • Лимон - 1 шт.

Інгредієнти для соусу-маринаду:

  • Вода - 400 мл
  • Оцет рисовий - 100 мл
  • Соєвий соус - 100 мл
  • Хондаші - 1 ч.л.
Скріншот відео з YouTube-каналу Йоші Фудзівара
Фото: Скріншот відео з YouTube-каналу Йоші Фудзівара

Приготування:

Зрізати гострі шипи у риби та почистити. Розділити окуня на 3 частини за допомогою надрізу на хвості та довгого по хребту з двох сторін. Зрізати рибні кістки з філе (Дивіться, як обробити рибу в відео).

Розрізати кожну частину філе на 4-5 шматочків. Посолити і поперчити. Залишити просочитися спеціями на 10 хвилин.

Нарізати перець і ерінги, порізати ніжки в шиїтаке. Промити овочі під водою. Нарізати цибулю великими кільцями та підсмажити на сухій сковороді. Аналогічно з зеленою цибулею.

Розігріти олію для обсмажування риби. Рибу запанірувати в крохмалі. Обсмажити рибу в два етапи: спочатку приготувати рибу, а потім посмажити для хрусткої скоринки.

Викласти першу партію в сковороду, і обсмажити на середньому вогні 2-3 хвилини з двох сторін до рум'янцю. Потім поміняти з другою партією.

Після обсмажування на розжареній олії зробити кірочку для двох партій.

Закип'ятити воду, змішану з соєвим соусом, оцтом і хондаші.

Налити на сковороду трохи рослинної олії, злегка обсмажити овочі до неповної готовності.

Нарізати лимон слайсами. Викласти на дно форми з високими бортами. Викласти рибу зверху на лимон, потім покласти присмажену цибулю. Рівномірно викласти обсмажені овочі. Залити все гарячим маринадом.

Найкраще подавати холодним.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X