Із горгонзолою і шпинатом. Рецепт запеченої картоплі від шеф-кухаря Йотама Оттоленгі

17 жовтня 2021, 03:56

Знаменитий шеф-кухар поділився вишуканим рецептом запеченої картоплі з пікантною горгонзолою.

Якщо вам не подобається твердий сир з блакитною пліснявою, використовуйте замість нього чеддер або сир грюйер; а якщо ви справжній фанат таких сирів, сміливо додавайте в страву більше горгонзоли. Також за бажанням ви можете виключити горіхи, страва небагато втратить по смаку, хоча користі в ній буде, звичайно, менше.

Відео дня

Рецепт запеченої картоплі

Інгредієнти:

  • 2 великих картоплини
  • 45 г вершкового масла
  • 3 ст.л. жирних вершків
  • 60 г горгонзоли, подрібненої на шматочки
  • Сіль і чорний перець за смаком
  • 200 г молодого шпинату
  • 20 г волоських горіхів, подрібнених на шматочки по 0,5 см
instagram.com / ottolenghi
Фото: instagram.com / ottolenghi

Приготування

1. Нагрійте духовку до 220C. Випікайте картоплю близько години, поки вона не стане м’якою, потім розріжте її навпіл уздовж і акуратно вийміть м’якоть в миску середнього розміру; у вас повинно вийти близько 450 г.

2. Відкладіть шкірки, ви будете використовувати їх пізніше.

3. Додайте до картопляної м’якоті 20 г вершкового масла, вершки, горгонзолу, половину чайної ложки солі і добре подрібнений перець і перемішайте до консистенції пюре.

4. Викладіть чотири залишені половинки картопляної шкірки на деко, розділіть між ними по 5 г масла і присипте дрібкою солі. Випікайте ще п’ять хвилин, поки вони не стануть хрусткими, потім дістаньте з духовки.

5. Доведіть до кипіння середню каструлю, наполовину наповнену підсоленою водою, потім бланшуйте шпинат протягом 10−15 секунд. Злийте воду, залийте холодною та знову злийте воду, викручуючи листочки. Додайте шпинат у суміш картопляної м’якоті та викладіть все це в картопляну шкірку. Поверніть страву в духовку ще на 15 хвилин, поки верх начинки не підрум'яниться і стане хрустким.

6. Розтопіть решту 20 г вершкового масла в невеликій сковороді на сильному вогні протягом однієї-двох хвилин, поки воно не почне підрум'янюватися, потім обсмажте волоські горіхи протягом 30 секунд, постійно помішуючи, щоб вони не підгоріли. Викладіть горіхи та топлене масло зі сковороди на картоплю та подавайте страву гарячою.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X