З димком. Рецепт бургера на мангалі від Тетяни Литвинової

16 травня 2021, 12:10

Кулінарний експерт розкрила секрети приготування соковитого бургера на мангалі.

Тетяна Литвинова дуже рекомендує хоча б раз приготувати бургер на мангалі, адже ніщо не може перевершити соковиту котлету з легким димком від багаття.

Рецепт бургера

Відео дня

Інгредієнти

Для котлети:

  • Яловичина — 800 г
  • Сало — 200 г
  • Суміш спецій — 1 ст.л.
  • Сіль — 10 г

Для бургера:

  • помідори
  • огірки солоні
  • сир Чеддер
  • бекон
  • гірчиця
  • кетчуп
  • салат айсберг
  • булочка
  • трюфельна олія
Скріншот відео на YouTube-каналі Тетяна Литвинова
Фото: Скріншот відео на YouTube-каналі Тетяна Литвинова

Приготування

Змішуємо фарш яловичини з салом, додаємо сіль і спеції. Вимішуємо та відбиваємо м’ясо.

Формуємо руками котлети, викладаємо на пергамент в змазане водою кулінарне кільце, щоб отримати ідеальну круглу форму. Прибираємо кільце, накриваємо котлети пергаментом і залишаємо в холодильнику на годину.

Розігріваємо решітку. Викладає котлети на решітку та залишаємо запікатися. Через 3 хвилини перевертаємо котлети на другий бік. Досмажуємо до повної готовності.

Нарізаємо помідори і огірки. Ріжемо на дві половинки булочки, які теж варто приготувати самостійно за рецептом Тетяни Литвинової. Підсмажуємо їх на грилі.

Намазуємо кетчуп на половинку булочки, зверху викладаємо салат айсберг, сир, котлету і знову сир. Додаємо 3 шматочки помідора та накриваємо шматочками бекону. Додаємо крапельку трюфельної олії та солонй огірок. Накриваємо другою половиною булочки. Скріплюємо дерев’яною шпажкою.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X