З димком. Рецепт бургера на мангалі від Тетяни Литвинової
Кулінарний експерт розкрила секрети приготування соковитого бургера на мангалі.
Тетяна Литвинова дуже рекомендує хоча б раз приготувати бургер на мангалі, адже ніщо не може перевершити соковиту котлету з легким димком від багаття.
Рецепт бургера
Інгредієнти
Для котлети:
- Яловичина — 800 г
- Сало — 200 г
- Суміш спецій — 1 ст.л.
- Сіль — 10 г
Для бургера:
- помідори
- огірки солоні
- сир Чеддер
- бекон
- гірчиця
- кетчуп
- салат айсберг
- булочка
- трюфельна олія

Приготування
Змішуємо фарш яловичини з салом, додаємо сіль і спеції. Вимішуємо та відбиваємо м’ясо.
Формуємо руками котлети, викладаємо на пергамент в змазане водою кулінарне кільце, щоб отримати ідеальну круглу форму. Прибираємо кільце, накриваємо котлети пергаментом і залишаємо в холодильнику на годину.
Розігріваємо решітку. Викладає котлети на решітку та залишаємо запікатися. Через 3 хвилини перевертаємо котлети на другий бік. Досмажуємо до повної готовності.
Нарізаємо помідори і огірки. Ріжемо на дві половинки булочки, які теж варто приготувати самостійно за рецептом Тетяни Литвинової. Підсмажуємо їх на грилі.
Намазуємо кетчуп на половинку булочки, зверху викладаємо салат айсберг, сир, котлету і знову сир. Додаємо 3 шматочки помідора та накриваємо шматочками бекону. Додаємо крапельку трюфельної олії та солонй огірок. Накриваємо другою половиною булочки. Скріплюємо дерев’яною шпажкою.
Смачного!
Бургер на мангалі - відеорецепт
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life