З сиром і зеленню. Лінивий балканський пиріг із лаваша від Тетяни Литвинової

27 червня 2021, 06:01
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Гастро-експерт поділилася спрощеним рецептом балканського пирога з сиром і зеленню.

Пиріг гибаниця - це традиційний сербський пиріг із витяжного тіста, який можуть робити як солоним, так і солодким. Найбільш традиційний варіант - з сиром, зеленню та яйцями, при цьому використовується тісто філо. Однак Тетяна Литвинова любить робити складні рецепти простішими, тому пропонує приготувати цей пиріг із лавашем замість тіста.

Відео дня

Лінивий рецепт балканського пирога

Інгредієнти:

  • Лаваш - 3 листа
  • Сир - 200 г
  • Бринза - 250 г
  • Яйця - 3 шт.
  • Сіль - 2 ч.л.
  • Цибуля зелена - 50 г
  • Кріп - 50 г
  • Кінза, петрушка - 50 г

Заливка:

  • Яйця - 3 шт.
  • Йогурт 10% - 300 мл
  • Сіль - 1 ч.л.
Надано Тетяною Литвиновою
Фото: Надано Тетяною Литвиновою

Приготування:

Спочатку готуємо начинку. Для цього потрібно змішати сир, бринзу, подрібнену зелень і три яйця.

Ріжемо лаваш на прямокутники. Викладаємо начинку всередину, скручуємо в рулетики і викладаємо у форму для випікання.

Готуємо заливку. Змішуємо яйця, йогурт, сіль і заливаємо готові рулетики. Даємо просочитися і відправляємо в духовку. Запікати при температурі 180 градусів 30 хв.

Перед подачею додайте сметану.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X