З сиром і зеленню. Лінивий балканський пиріг із лаваша від Тетяни Литвинової
Гастро-експерт поділилася спрощеним рецептом балканського пирога з сиром і зеленню.
Пиріг гибаниця - це традиційний сербський пиріг із витяжного тіста, який можуть робити як солоним, так і солодким. Найбільш традиційний варіант - з сиром, зеленню та яйцями, при цьому використовується тісто філо. Однак Тетяна Литвинова любить робити складні рецепти простішими, тому пропонує приготувати цей пиріг із лавашем замість тіста.
Лінивий рецепт балканського пирога
Інгредієнти:
- Лаваш - 3 листа
- Сир - 200 г
- Бринза - 250 г
- Яйця - 3 шт.
- Сіль - 2 ч.л.
- Цибуля зелена - 50 г
- Кріп - 50 г
- Кінза, петрушка - 50 г
Заливка:
- Яйця - 3 шт.
- Йогурт 10% - 300 мл
- Сіль - 1 ч.л.

Приготування:
Спочатку готуємо начинку. Для цього потрібно змішати сир, бринзу, подрібнену зелень і три яйця.
Ріжемо лаваш на прямокутники. Викладаємо начинку всередину, скручуємо в рулетики і викладаємо у форму для випікання.
Готуємо заливку. Змішуємо яйця, йогурт, сіль і заливаємо готові рулетики. Даємо просочитися і відправляємо в духовку. Запікати при температурі 180 градусів 30 хв.
Перед подачею додайте сметану.
Смачного!
Пиріг із лаваша - відеорецепт
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life