Рівень складності - intermediate. Рецепт телятини по-сичуанськи від Китайського Привіту
Азійська кухня зараз стала однією з найпопулярніших в Україні, і попит на незвичайні страви росте. Тому пропонуємо вам приготувати одну з фірмових страв ресторану Китайський Привіт — телятину по-сичуанськи.
Ця гостра телятина — візитна картка регіону Сичуань, рецепт якої Міша Кацурін привіз із гастрономічної подорожі Китаєм. Готується страва, як і більшість у китайській кухні, дуже швидко на великому вогні. Подавати можна з рисом або локшиною.
Рецепт телятини по-сичуанськи
Інгредієнти:
- Телятина (задня частина), м’якуш — 200 г
- Пекінська капуста — 100 г
- Зелена цибуля — 4 г
- Імбир — 5 г
- Часник — 10 г
- Ріпчаста цибуля — 10 г
- Перець чилі мелений — 1 г
- Перець чилі свіжий — 2 г
- Перець сичуанський — 1 г
- Перець сичуанський мелений — 1 г
- Зіра мелена — 1 г
- Перець білий мелений — 1 г
- Цукор (на свій смак)
- Бобова китайська паста (Добаджан) — 20 г
- Крохмаль картопляний — 7 г
- Вино китайське (рисове) — 15 г
Приготування
Телятину зачищаємо, ріжемо тонкими слайсами. Додаємо вино та половину крохмалю, потім трохи солі. Добре перемішаємо та даємо постояти 30 хвилин. Присмажуємо попередньо до напівготовності у великій кількості розпеченої олії.
У воці (глибокій сковороді) обсмажуємо дрібно нарізаний часник, імбир, ріпчасту цибулю. Додаємо китайську пасту й воду (100−120 мл).
Додаємо нарізану капусту та сичуанський перець. Варимо протягом хвилини. Зливаємо капусту в окрему миску, бульйон зберігаємо.
У цьому бульйоні тушкуємо на великому вогні телятину. Згущуємо за допомогою крохмалю розведеного у воді. Додаємо цукор на свій смак.
Викладаємо у тарілку капусту, а зверху — телятину з соусом. Зверху кладемо дрібно нарізаний часник, зелену цибулю, мелений сичуанський перець, мелений чилі, свіжий перець чилі, зіру.
Нагріваємо олію до високої температури та поливаємо нею спеції в тарілці для того, щоб розкрити їх аромат.
Смачного!