Рівень складності - intermediate. Рецепт телятини по-сичуанськи від Китайського Привіту

17 лютого 2021, 05:16

Азійська кухня зараз стала однією з найпопулярніших в Україні, і попит на незвичайні страви росте. Тому пропонуємо вам приготувати одну з фірмових страв ресторану Китайський Привіт — телятину по-сичуанськи.

Ця гостра телятина — візитна картка регіону Сичуань, рецепт якої Міша Кацурін привіз із гастрономічної подорожі Китаєм. Готується страва, як і більшість у китайській кухні, дуже швидко на великому вогні. Подавати можна з рисом або локшиною.

Відео дня

Рецепт телятини по-сичуанськи

Інгредієнти:

  • Телятина (задня частина), м’якуш — 200 г
  • Пекінська капуста — 100 г
  • Зелена цибуля — 4 г
  • Імбир — 5 г
  • Часник — 10 г
  • Ріпчаста цибуля — 10 г
  • Перець чилі мелений — 1 г
  • Перець чилі свіжий — 2 г
  • Перець сичуанський — 1 г
  • Перець сичуанський мелений — 1 г
  • Зіра мелена — 1 г
  • Перець білий мелений — 1 г
  • Цукор (на свій смак)
  • Бобова китайська паста (Добаджан) — 20 г
  • Крохмаль картопляний — 7 г
  • Вино китайське (рисове) — 15 г

Приготування

  1. Телятину зачищаємо, ріжемо тонкими слайсами. Додаємо вино та половину крохмалю, потім трохи солі. Добре перемішаємо та даємо постояти 30 хвилин. Присмажуємо попередньо до напівготовності у великій кількості розпеченої олії.

  2. У воці (глибокій сковороді) обсмажуємо дрібно нарізаний часник, імбир, ріпчасту цибулю. Додаємо китайську пасту й воду (100−120 мл).

  3. Додаємо нарізану капусту та сичуанський перець. Варимо протягом хвилини. Зливаємо капусту в окрему миску, бульйон зберігаємо.

  4. У цьому бульйоні тушкуємо на великому вогні телятину. Згущуємо за допомогою крохмалю розведеного у воді. Додаємо цукор на свій смак.

  5. Викладаємо у тарілку капусту, а зверху — телятину з соусом. Зверху кладемо дрібно нарізаний часник, зелену цибулю, мелений сичуанський перець, мелений чилі, свіжий перець чилі, зіру.

  6. Нагріваємо олію до високої температури та поливаємо нею спеції в тарілці для того, щоб розкрити їх аромат.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X