З в’яленими томатами та оливками. Рецепт домашнього бездріжджового хліба

31 січня 2021, 03:30

Автор блогу Томати і сіль Наталка Денисенко, співвласниця продакшну Beloesuhoe і агентства Videofirma навчилася готувати хліб у керівника пекарні Bakehouse Ані Макієвської.

Наталка Денисенко зізналася, що мріяла про цю колабораціїю з початку її кулінарного блогу, адже «виробництво хліба — це магія».

«Ми будемо поступово поглиблюватися в процес створення домашнього хліба на заквасці, але почнемо з дуже простого рецепту, який 100% вийде у будь-якого новачка. Це кекс, всередині якого витриманий сир, біле вино і оливки з в’яленими томатами», — розповіла блогер.

Відео дня

Рецепт хліба з томатами, оливками та вином

Інгредієнти:

  • 180 г тертого грюйера або іншого твердого ароматного сиру
  • 200 г оливок
  • 200 г в’ялених томатів
  • 1 ч.л. солі
  • 275−300 г пшеничного борошна
  • 2,5 ч.л. розпушувача
  • 120 мл білого вина
  • 120 мл сухого вермуту (можна теж замінити білим вином, якщо вермуту немає)
  • 4 яйця
  • 200 мл оливкової олії
  • Чебрець і інші травки по смаку, якщо їх немає в оливках і томатах
  • Чорний перець за смаком

Приготування:

1. Розігрійте духовку до 200 °C. Поки вона буде грітися, підготуйте все інше.

2. Натріть сир грюйер на крупну тертку, оливки наріжте на 2−3 частини, томати так само.

3. Просіяти у велику миску борошно та розпушувач. Це робиться для того, щоб в тісто не потрапило нічого зайвого й воно було більш пухким, але Аня Макієвська зізналася, що сама борошно не просіює, чого не роблять і в пекарнях.

4. В іншу миску розбийте яйця, туди ж влийте вино і вермут. Під час випічки весь алкоголь з тіста випарується, а залишаться тільки аромати.

5. Додайте сухі інгредієнти в мокрі та добре розмішайте. Коли тісто буде добре перемішаним, починайте додавати оливкове масло невеликими порціями, відразу помішуючи.

6. Змішайте руками оливки, томати і сир, а потім додайте їх в тісто та перемішайте.

7. Щедро намажте форму для випікання оливковою олією, застеліть її пергаментним папером, влийте тісто для хліба та відправляйте випікатися на годину. Після того, як духовка прогріється і ви відправите в неї кекс, знизьте температуру до 170−175 градусів.

Готовий кекс перед подачею краще повністю охолодити.

Смачного!

Хліб з томатами, оливками, сиром і вином - відео-рецепт

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X