Розсипчастий і соковитий. Рецепт узбецького плову від Тетяни Литвинової

21 лютого 2021, 06:02

Гастро-експерт розповіла, як приготувати плов, у кращих узбецьких традиціях.

Хоча існує думка, що справжній плов може приготувати тільки чоловік, Тетяна Литвинова запевняє, що приготувати його може будь-хто, якщо знає кілька секретів страви.

Відео дня

Головна запорука успіху — правильний рис. Тому, якщо вирішите готувати плов, неодмінно купуйте знаменитий рис девзіра з твердих сортів. Традиційно плов готується з бараниною, але Тетяна Литвинова воліє готувати зі свининою.

Рецепт плову

Інгредієнти:

  • Рис круглозернистий — 400 г
  • Свинина — 800 г
  • Цибуля ріпчаста — 300 г
  • Морква — 600 г
  • Олія — 100 мл
  • Спеції для плову — 40 г
  • Сіль — 40 г
  • Часник — 4 головки
Тетяна Литвинова
Фото: Тетяна Литвинова

Приготування:

Промийте рис до чистої води та замочіть його на 2−3 години. Тоді рис буде в ідеальній готовності, коли страву треба буде знімати з вогню.

Поставте казан на максимальну температуру. Наріжте м’ясо, відправте його в казан і готуйте до золотистої скоринки. Потім дрібно наріжте цибулю та додайте до м’яса. Далі наріжте моркву довгими слайсами і також відправте в казан.

Добре промийте рис і відправте в казан, гарно посоліть плов. Дуже важливо додати спеції, тому що смак плову безпосередньо залежить від них. Відправте все в казан і залийте водою, щоб вона повністю покрила всі інгредієнти в казані. Важливо не мішати плов, дайте йому просотатися та насичитися. Також, вставте часник у плов (цілу головку) і готуйте до кінця.

Після приготування важливо дати постояти плову мінімум 30 хв. Потім можна їсти.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X