Роли та сашимі. Секрети і тонкощі приготування японських суші від шеф-кухаря

17 грудня 2020, 03:49

Йоші Фудзівара, шеф-кухар з Японії і власник мережі ресторанів Fujiwara YOSHI розповів, як приготувати справжні японські суші кількох видів з тунцем.

Суші - традиційна страва японської кухні, улюблена в усьому світі. І хоча іноді дуже хочеться замовити собі доставку або сходити в тематичний ресторан, роли чи нігірі можна приготувати і вдома.

Відео дня

Окрім того, суші можуть чудово розбавити традиційний новорічний стіл.

Рецепт суші

Інгредієнти:

  • Зелена цибуля — 5 г
  • Огірок — 1 шт.
  • Імбир — 50 г
  • Васабі - 40 г
  • Соєвий соус — 50 мл
  • Рис — 400 г
  • Тунець — 600 г
  • Норі - 1 лист
  • Дайкон — 100 г
  • Шисо (японський базилік) — 4 шт.
Cуші нігірі (Фото: jose ruales / unsplash)
Cуші нігірі / Фото: jose ruales / unsplash

Приготування

Відваріть рис для суші та викладіть норі. Не беріть великий шматок норі, адже він не повинен завертатися всередину.

Змочіть руки водою, щоб рис не приставав до пальців. Викладіть рис на норі, залишаючи відступи біля горизонтальних країв близько 1 см. Потім викладіть у середину васабі та тунець.

Загорніть рол за допомогою спеціального килимка для суші і наріжте готові роли прямо або під кутом. Важливо! При нарізці ролу потрібно змочити ніж водою, щоб він не приставав до рису і ваш рол був ідеально рівним.

Якщо ви хочете зробити роли урамакі (рисом назовні), оберніть килимок плівкою, щоб рис не прилипав до нього. Розкладіть на норі рис без зазорів, трохи примніть його і одним рухом переверніть норі рисом до низу. Викладіть на норі тонко нарізаний огірок, зелену цибулю і слайси тунця. Потім акуратно загорніть рол і наріжте його.

Прикрасити роли можна підсмаженим кунжутом.

Для нігірі (суші на яких лежить риба) наріжте тунець слайсами. Потім візьміть 20 г рису, загорніть у харчову плівку і зробіть руками акуратну прямокутну форму. Дістаньте рис із плівки та приклейте тунець зверху до рисових цеглинок за допомогою васабі.

І пам’ятайте: подавати суші потрібно теплими. Швидко приготували і швидко з'їли.

Щоб приготувати сашимі: викладіть на тарілку гірками тонко нарізаний дайкон, додайте до нього салат шисо і нарізаний слайсами огірок. Зверху на подушку з овочів викладіть сирий тунець або іншу рибу. Подавати страву потрібно з маринованим імбирем, слайсами лимона, водоростями вакаме і васабі.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X