По-східному. Фаршировані перці за ізраїльським рецептом

7 березня 2021, 05:55
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Кулінар і блогер Іля Антебі розповіла, як приготувати східні фаршировані перці.

Іля Антебі - автор блогу про їжу та кулінарію Смачний Ізраїль. Вона родом з Білорусі, але вже 30 років живе в Ізраїлі, де закінчила кулінарну школу Тадмор і працювала з шеф-кухарями світового рівня.

Відео дня

«Ізраїльська кухня, в якій зібрано безліч національних східних кухонь, дуже любить фарширувати. У хід іде все, що тільки можна наповнити м’ясом і рисом. Кабачки, помідори, цибуля, картопля, капуста і, звичайно ж, перець. Хоча, саме перець, по-моєму, найкращий кандидат для фарширування. Страва виходить неймовірно ароматниою, соковитою та барвистою. А якщо до неї додати східні прянощі та використовувати м’ясний фарш з баранячим жиром, то це взагалі сон наяву. Голова йде обертом від такої смакоти», — розповіла кулінар.

Рецепт фаршированих перців

Інгредієнти:

  • 10 болгарських перців
  • 500 г яловичого фаршу з баранячим жиром
  • 1 ст. рису (напівготового)
  • 1 жменя обсмажених кедрових горішків
  • 1 жменя сушеної журавлини
  • 2 жмені дрібно нарізаної петрушки
  • 2 ч.л. приправи бахарат
  • 1−2 ч.л. солі

Для томатного соусу

  • Рослинна олія
  • 1 велика цибулина
  • 4−6 зубчиків часнику
  • 200 г томатної пасти
  • 1 ч.л. солі
  • 2 ч.л. цукру
  • 1 ч.л. кумину
  • 1 ч.л. гострої паприки або чилі
  • вода
vkusnoisrael.com
Фото: vkusnoisrael.com

Приготування

У мисці перемішуємо рис (його треба заздалегідь відварити до напівготовності і трішки остудити), м’ясо й усі інші приправи.

Отриманою сумішшю наповнюємо очищені від насіння перці. Наповнюємо нещільно, не треба пресувати, інакше перці при варінні лопнуть.

У великій широкій каструлі смажимо дрібно нарізану цибулю на великій кількості жиру (він дуже потрібен для того, щоб соус вийшов правильної консистенції). Коли цибуля підрум'яниться, кидаємо туди крупно нарізаний часник, кумин і паприку. Додаємо томатну пасту, перемішуємо і додаємо воду. Її теж має бути багато, так, щоб перці на дві третини свого зросту були в воді.

Доводимо соус до кипіння та ставимо в нього перчики. Відрізані шапочки можна не викидати, а закривати ними перці. Зменшуємо вогонь на мінімум, закриваємо каструлю кришкою і варимо приблизно годину.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X