За рецептом Геґріда. Шоколадний торт у глазурі, як у 11-річного Гаррі

31 липня 2021, 02:51

У день народження Гаррі Поттера ділимося рецептом шоколадного торта, схожого на той, який йому спік Геґрід. Підпишіть торт, як це зробив лісник Гоґвартса, і всі фанати цього всесвіту будуть у захваті!

31 липня Гаррі Поттер відзначає свій день народження, у цьому році - 41. На честь свята публікуємо рецепт шоколадного торта, з якого почалося знайомство 11-ти річного Гаррі та Геґріда. Звичайно, уся випічка, яку готував лісник, хоч і була дуже милою, на смак була все ж сумнівною. Тому цей варіант святкового десерту вдосконалений кондитерами, щоб бути дійсно чудовим на смак.

Відео дня

Хоча рецепт може здаватися досить об'ємним, насправді всі його процеси гранично прості. Готувати торт можна в круглій формі 23 см або в прямокутній — 30×20 см.

Шоколадний торт, як у «Гаррі Поттер і Філософський камінь»

Інгредієнти на круглу форму 23 см (на прямокутну):

  • 2 (1,5) склянки цукру
  • 1,75 (1,25) склянки борошна
  • 0,75 (0,5) склянки какао-порошку
  • 1,5 ч.л. (1) харчової соди
  • 1,5 ч.л. (1) розпушувача
  • 1,5 ч.л. (0,75) солі
  • 2 яйця (1 яйце + 1 жовток)
  • 1 (0,75) стакан молока
  • 0,5 (0,25) склянки рослинної олії
  • 2 ч.л. (1,5) екстракту ванілі
  • 1 (¾) склянки окропу

Шоколадна глазур:

  • 0,75 склянки (6 ст.л.) вершкового масла кімнатної температури
  • 1,5 (¾) склянки какао-порошку
  • 5 (2,5) склянок цукрової пудри
  • ⅓ склянки молока
  • 1 ч.л. (0,5) ванільного екстракту

Ванільна глазур:

  • 6 (3) ст.л. вершкового масла кімнатної температури
  • 4,5 (2,5) склянки цукрової пудри
  • (⅙) склянки молока
  • 1 ч.л. (0,5) ванільного екстракту
  • червоний харчовий барвник
  • зелений харчовий барвник

Приготування:

Бісквіт: розігрійте духовку до 210 °C. Змішайте цукор, борошно, какао-порошок, харчову соду, розпушувач і сіль. Додайте в центр сухої суміші яйця по одному. Додайте молоко, олію, ванільний екстракт і перемішайте. Потім додайте окріп і добре вимісіть тісто.

Промажте дві форми діаметром 22−23 см маслом, вилийте тісто в дві форми, розділивши його навпіл. Помістіть у розігріту духовку і випікайте 30−35 хвилин.

Якщо ви готуєте в прямокутній формі, випікайте один бісквіт, а потім розріжте його навпіл на 2 квадрати, які потім ще раз розріжте, як булочки для гамбургера, щоб вийшло 4 однакових квадрати.

Вийміть бісквіти з духовки і дайте охолонути 10 хвилин. Потім обережно перекладіть корж на решітку для охолодження. Коли бісквіти повністю охолонуть і ви будете готові їх прикрашати, розріжте їх навпіл, як булочку для гамбургера, щоб у результаті вийшло чотири круглих коржа.

Шоколадна глазур: змішайте какао-порошок і цукрову пудру. В іншій мисці збийте вершкове масло до утворення пишної маси. Збиваючи, додайте 1/3 суміші какао та цукру і приблизно 1/3 молока. Повторюйте це, поки не введете весь какао-порошок, цукор і молоко. Потім додайте екстракт ванілі. До цього моменту глазур повинна бути досить рідкою, але не водянистою. За необхідності додайте більше молока або цукрової пудри.

Ванільна глазур: збийте вершкове масло до пишної маси. Додайте половину цукрової пудри і половину молока. Повторіть те ж саме з другою половиною цукру та молока. Додайте ванільний екстракт. До цього моменту глазур повинна набути правильної консистенції. Якщо ні, за необхідності додайте більше молока чи цукрової пудри.

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів NV
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

Тепер вилийте частину глазурі в окрему миску (достатньо для написання букв).

Додайте кілька крапель червоного харчового барвника до основної частини глазурі та перемішайте, щоб отримати рожеву глазур. В іншу миску, з меншою кількістю для букв, додайте зелений харчовий барвник, щоб вийшла зелена глазур. Тримайте миски закритими до використання.

Зберіть торт:

Викладіть перший бісквіт на підкладку для торта або велику тарілку. Нанесіть на корж трохи шоколадної глазурі та рівномірно розподіліть її. Повторіть той же процес зі ще двома коржами.

Зверху викладіть останній корж і трохи притисніть торт зверху, щоб він був щільним.

Візьміть рожеву ванільну глазур і рівномірно нанесіть її тонким шаром зверху торта і по всьому периметру збоку. Потім нанесіть другий більш товстий шар цієї ж глазурі. Не переживайте, якщо глазур виглядає не дуже акуратно, Геґрід усе так і задумав.

Помістіть зелену глазур у кондитерський мішок (або поліетиленовий пакет) і проріжте невеликий отвір на кінчику. Напишіть «Happee Birthdae Harry» або ім'я вашого іменинника і готово.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X