По-грузинськи і язички. Дві одеські закуски з баклажанів від Тетяни Литвинової

7 серпня 2021, 03:25

Гастро-експерт поділилася двома рецептами простих, але смачних закусок із синеньких.

«Як кажуть в Одесі, "Їж синенькі, і будеш мені здоровий", адже баклажани - це джерело вітамінів і мікроелементів. А тому, коли там сезон, синенькі смажать, варять, парять, готують повсюдно», - розповіла Тетяна Литвинова.

Відео дня

Гастро-експерт поділилася рецептами двох закусок з баклажанів, а також розповіла, як їх вибирати. Купувати варто не надто великі синенькі довгастої форми.

Закуски з баклажанів

Інгредієнти для рецепта по-грузинськи:

  • Баклажани - 3 шт.
  • Олія - 50 г
  • Горіхи волоські - 160 г
  • Часник - 1 ч.л.
  • Вода - 3 ст.л.
  • Перець гострий - ⅓ ч.л.
  • Коріандр - 1 ч.л.
  • Кінза - 20 гр
  • Уцхо-сунелі - 1 ч.л.
  • Перець чорний - 0,5 ч.л.
  • Сіль - 0,5 ч.л.

інгредієнти для «Язичків»:

  • Баклажани - 3 шт.
  • Помідори - 2 шт.
  • Сир - 100 г
  • Бринза - 100 г
  • Часник - ⅓ ч.л.
  • Кріп - 20 г
  • Сіль - ⅓ ч.л.
Тетяна Литвинова
Фото: Тетяна Литвинова

Приготування

Спочатку чистимо баклажани, нарізаємо тоненькими слайсами уздовж і солимо, щоб вони пустили гіркоту. Потім промиваємо і обмочуємо сухою серветкою.

Обсмажуємо на олії на середньому вогні. Після цього баклажани потрібно промокнути серветкою, щоб прибрати зайвий жир.

Для баклажанів по-грузинськи: в чашу блендера кладемо вимочені волоські горіхи, кінзу і спеції (уцхо-сунелі, чорний перець, сухий часник, коріандр і сіль) і все це добре подрібнюємо. Щоб отримати в'язку консистенцію можна додати трохи води.

Викладаємо начинку на баклажани і загортаємо рулетики. Також при бажанні можна прикрасити гранатом. Перша закуска готова!

Для закуски «Язички»: прибираємо шкірку з томатів. Змішуємо сирну начинку: сир, бринзу, зелень і спеції. На баклажан намазуємо сирну суміш, кладемо помідор і закручуємо рулетик.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X