Хороша витримка. Дмитро Кримський назвав п'ять марок віскі, які варто спробувати

6 серпня 2018, 21:22
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Співвласник мережі Good Wine Дмитро Кримський розповів журналу Новое время про марки віскі, які він рекомендує спробувати.

Laphroaig Quarter Cask

Цей віскі легко відрізнити від усіх інших односолодових з шотландського острова Айла, тому що тільки Laphroaig пахне як приймальне відділення лікарні: бинтами, крапельницею і маззю Вишневського. Через цей аромат Laphroaig був єдиним легальним віскі в США часів сухого закону - його вдавалося імпортувати під виглядом ліків. Laphroaig Quarter Cask витримують в 80-літрових бочках і не так довго, як їх регулярний 10-річний реліз. Так в Quarter Cask відчувається менше бочки і більше стилю Laphroaig.

Відео дня

Edradour 21 yo First Fill Oloroso Cask Finish

Це той віскі, яким він був 150 років тому. Прекрасно збалансований, комплексний, з родзинками, медом, мигдалем і сухофруктами в смаку. Його виробляють на шотландській дистилерії Edradour з 1837 року - і до сих пір з тим же підходом і тим же обладнанням. Довгий час Edradour була найменшою віскікурнею Шотландії. Зараз вона трохи підросла, але найменші традиційні перегінні куби регіону все ще знаходяться там.

Glenfarclas 12 yo

Це перша дистилерія в світі, яка почала розливати віскі бочкової міцності, і єдина, де для підігріву перегінних кубів досі розпалюють живий вогонь. З 1865 року Glenfarclas належить родині Грант. 40 років тому вони спробували сучасний метод підігріву кубів - паром, але зрозуміли, що в віскі більше не залишилося характеру. Після невдалого експерименту Glenfarclas повернулися до історичного методу і до цього дня продовжують палити відкритий вогонь на віскікурні. Glenfarclas 12 yo - вершковий віскі з ароматом кураги, сухофруктів, горіхів, топленого масла і солодовою солодкістю в смаку.

Balvenie 12 yo

Це був перший віскі, який мене вразив. Його виробляють на класичній віскікурні, що стала культовою завдяки праці Девіда Стюарта - молт-майстра, який присвятив дистилерії 54 роки життя. Тут виробляють не тільки віскі, а й бочки для витримки. Balvenie контролюють якість продукту на кожному етапі виробництва, і це вони першими вивели на ринок віскі з довитримкою. У Balvenie 12 yo відчуваються медові відтінки, деревина і багато сухофруктів.

Springbank 10 yo

Це одночасно одна з найстаріших дистилерій Шотландії і єдина - з закритим циклом виробництва. Віскікурня належить родині Мітчелл з 1828 року, яка дотримується старорежимного виробництва без використання комп'ютерів. У Springbank 10 yo типовий смак скотча старого стилю - димний і торф'яний, з морської нотою і завжди солоним присмаком. Його розливають за мічності 46%, не піддають холодній фільтрації і ніколи не підфарбовують.

CV

Дмитро Кримський

Закінчив механіко-математичний факультет Київського національного університету ім. Тараса Шевченка. Десять років працював в сфері продажів професійної косметики. Пізніше чотири роки був генеральним директором мережі ДЦ Україна. З 2006 року - співзасновник і співвласник компанії Бюро вин і мережі магазинів Good Wine.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X