Перевернутий пиріг. Французький тарт татен з грушею від сушефа Пекельної кухні
Сушеф реаліті Микита Єфанов поділився рецептом знаменитого пирога Tarte Tatin.
Кінець літа - пора збору врожаю груш, з ними роблять салати, з них готують соуси, але особливо смачні вони в випічці. Микита Єфанов, сушеф кулінарного реаліті Пекельна кухня, прем'єра якого відбудеться 6 вересня о 19:00 на Новому каналі, пропонує приготувати з грушами класичний французький пиріг Tarte Tatin. Традиційно він готується з яблуками, однак грушевий варіант не поступається за смаком.
Рецепт пирога з грушами
Інгредієнти:
- Груша тверда (зелена) - 1 кг
- Цукор - 200-300 г
- Коньяк - 100 мл
- Ваніль або ванільний цукор, бадьян
- Листкове тісто - 500 г
- Вершкове масло - 50 г

Приготування:
1. Беремо універсальну чавунну сковороду, в якій можна і смажити, і запікати в духовці. Ставимо її на середній вогонь і нагріваємо. Висипаємо цукор і, помішуючи, карамелізіруємо його. Важливо регулювати вогонь, щоб цукор не підгорав. Він повинен розплавитися і стати коричневим.
2. У карамелізований цукор додаємо масло і гарненько розмішуємо. Туди ж додаємо ваніль і бадьян. Усе перемішуємо.
3. До цукру і олії додаємо коньяк, підпалюємо його, щоб алкоголь випарувався. Знову все добре перемішуємо.
4. У сковороду викладаємо нарізану часточками грушу. Накриваємо її листковим тістом.
5. Розігріваємо духовку до 220 градусів. Відправляємо туди пиріг на 15-20 хвилин.
6. Коли пиріг приготується, дістаємо його з духовки, накриваємо сковороду тарілкою і перевертаємо. Пиріг залишиться на тарілці. Подаємо його шматочками з кулькою морозива.
Смачного!
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.