Основа для тартів і самостійний десерт. Рецепт пісочного печива сабле з апельсином від Лізи Глінської
Кондитер розповіла, як приготувати бретонське хрустке сабле з апельсином, яке може бути як складовою більш складних десертів, так і самостійною стравою.
Печиво сабле використовується для приготування тартів, чизкейків і багатьох інших десертів. Хоча воно настільки хрустке і смачне, що його можна готувати і як звичайне печиво до чаю. Пікантності в смаку й ароматі додасть цедра апельсина.
Рецепт пісочного печива сабле з апельсином
Інгредієнти:
- 250 г борошна (1,6 склянки об'ємом 250 мл)
- 160 г вершкового масла (82%, розм’якшеного)
- 150 г цукру (6 ст. л. з гіркою)
- 80 г жовтків (4 шт.)
- 6 г розпушувача (1 ч. л. з гіркою)
- цедра апельсина
- сіль
Приготування:
1. Збийте масло до пишності, додайте цукор і жовтки, перемішайте.
2. Натріть цедру апельсина до борошна, додайте розпушувач, сіль і перемішайте.
3. З'єднайте сухі інгредієнти з яєчно-вершковою масою та замісіть тісто.
4. Розкачайте тісто між двох листів пергаменту, відправте в холодильник мінімум на 1−1,5 години.
5. Увімкніть духовку на 165 °C з конвекцією.
6. Виріжте з тіста кола за допомогою форм, викладіть на деко разом з формами. Якщо вам не потрібні ідеальні кола для інших десертів, можете надати печиву інших форм і випікати без них.
7. Відправте випікатися в розігріту духовку на 15−18 хвилин.
8. Дайте сабле трохи охолонути та дістаньте з форм.
Смачного!
Пісочне печиво сабле - відео-рецепт
Більше рецептів Лізи Глінської ви можете знайти в її кулінарних книгах.