Основа для тартів і самостійний десерт. Рецепт пісочного печива сабле з апельсином від Лізи Глінської

7 лютого 2021, 05:35

Кондитер розповіла, як приготувати бретонське хрустке сабле з апельсином, яке може бути як складовою більш складних десертів, так і самостійною стравою.

Печиво сабле використовується для приготування тартів, чизкейків і багатьох інших десертів. Хоча воно настільки хрустке і смачне, що його можна готувати і як звичайне печиво до чаю. Пікантності в смаку й ароматі додасть цедра апельсина.

Відео дня

Рецепт пісочного печива сабле з апельсином

Інгредієнти:

  • 250 г борошна (1,6 склянки об'ємом 250 мл)
  • 160 г вершкового масла (82%, розм’якшеного)
  • 150 г цукру (6 ст. л. з гіркою)
  • 80 г жовтків (4 шт.)
  • 6 г розпушувача (1 ч. л. з гіркою)
  • цедра апельсина
  • сіль

Приготування:

1. Збийте масло до пишності, додайте цукор і жовтки, перемішайте.

2. Натріть цедру апельсина до борошна, додайте розпушувач, сіль і перемішайте.

3. З'єднайте сухі інгредієнти з яєчно-вершковою масою та замісіть тісто.

4. Розкачайте тісто між двох листів пергаменту, відправте в холодильник мінімум на 1−1,5 години.

5. Увімкніть духовку на 165 °C з конвекцією.

6. Виріжте з тіста кола за допомогою форм, викладіть на деко разом з формами. Якщо вам не потрібні ідеальні кола для інших десертів, можете надати печиву інших форм і випікати без них.

7. Відправте випікатися в розігріту духовку на 15−18 хвилин.

8. Дайте сабле трохи охолонути та дістаньте з форм.

Смачного!

Пісочне печиво сабле - відео-рецепт

Більше рецептів Лізи Глінської ви можете знайти в її кулінарних книгах.

Показати ще новини
Радіо NV
X