Спадщина Катерини Медичі. Рецепт профітролів з сирним кремом від Ольги Мартиновської

3 березня 2021, 04:25
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Кулінарний експерт, суддя МастерШеф і МастерШеф. Професіонали розповіла, як приготувати французькі профітролі з кремом.

Профітролі - одна з тих страв, які з собою до Франції з Тоскани привезла Катерина Медічі. Хоча популярності десерт набув тільки в 17 столітті, коли французькі кухарі перетворили випічку в справжнє мистецтво.

Відео дня

Зараз профітролі стали дуже універсальною стравою, адже їх можна наповнювати улюбленими начинками: від паштетів і риби, до заварних кремів і згущеного молока. Пропонуємо вам приготувати ніжні солодкі профітролі з сирним кремом за рецептом Ольги Мартиновської, співвласниці ресторану в Парижі.

Рецепт профітролів з сирним кремом

Інгредієнти:

Тісто:

  • 100 мл молока
  • 100 мл води
  • 90 г вершкового масла
  • 110 г борошна
  • 4 яйця
  • сіль

Хрустка «скоринка» коклін:

  • 100 г борошна
  • 80 г вершкового масла кімнатної температури
  • 100 цукру

Крем:

  • 300 г сиру
  • 300 мл вершків 33%
  • 150 г білого шоколаду

Приготування:

1. Змішайте всі інгредієнти для кокліна, розкачайте тісто завтовшки 3 мм між пергаментом і покладіть у морозилку на 10 хвилин.

2. Нагрійте молоко, воду та вершкове масло. Коли суміш закипить додайте все борошно та вимісіть тісто лопаткою, знявши з вогню. Потім поверніть тісто на плиту та підсушіть його, помішуючи, ще кілька хвилин.

3. Поступово додайте яйця та вимісіть до однорідності. Тісто має триматися на лопатці, але повільно стікати.

4. Сформуйте профітролі та покладіть наверх скоринку.

5. Нагрійте духовку до 220C і випікайте профітролі 10 хвилин. Потім опустіть температуру до 160 градусів і запікайте ще 30 хвилин.

6. Щоб приготувати крем, нагрійте вершки до 70−80С, змішайте їх з розтопленим шоколадом і поставте в морозилку на 2−3 години або в холодильник на 8−10 годин. Потім дістаньте та збийте міксером. Збийте блендером сир (або перетріть через сито) і змішайте обидві маси в крем.

7. Заповніть профітролі кремом за допомогою кондитерського мішка.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X