На рослинній олії. Рецепт пісних булочок з маком і горіхами від Лізи Глінської
Кондитер запевняє, що булочки за цим рецептом виходять не менш смачними, ніж здобні.
Великий піст із забороною на всі продукти тваринного походження — не причина відмовлятися від смачних десертів і булочок.
Приготовлені булочки Ліза Глінська рекомендує зберігати під харчовою плівкою, щоб вони не черствіли.
Пісний рецепт булочок з маком і горіхами
Інгредієнти
Тісто для булочок:
- 250 г борошна
- 8 г розпушувача
- 50 г цукру
- сіль
- 100 мл води
- 40 г рослинної олії (рафінованого)
Начинка:
- 100 г маку (можна замінити на горіхи)
- 100 г обсмаженого волоського горіха
- 120 г цукру
Приготування:
1. Змішуємо воду, олію, цукор, сіль.
2. Додаємо борошно з розпушувачем і замішуємо тісто. Обгортаємо харчовою плівкою та залишаємо при кімнатній температурі на 30 хвилин.
3. У цей час замочуємо мак у теплій воді на ті ж 30 хвилин.
4. Волоські горіхи обсмажуємо в духовці при 170 °C 10 хвилин.
5. Проціджуємо мак, з'єднуємо з горіхами та цукром, пробиваємо блендером до стану пасти.
6. Тісто викладаємо на робочу поверхню та розгортаємо розміром приблизно 35×30 см.
7. Викладаємо на тісто начинку та загортаємо в рулет. Нарізаємо брусочки товщиною 3 см. Викладаємо їх на деко з пергаментом і випікаємо при температурі 180 °C 20 хвилин.
Смачного!
Більше рецептів Лізи Глінської можна знайти в її кулінарних книгах.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life