На рослинній олії. Рецепт пісних булочок з маком і горіхами від Лізи Глінської

6 квітня 2021, 03:31
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Кондитер запевняє, що булочки за цим рецептом виходять не менш смачними, ніж здобні.

Великий піст із забороною на всі продукти тваринного походження — не причина відмовлятися від смачних десертів і булочок.

Приготовлені булочки Ліза Глінська рекомендує зберігати під харчовою плівкою, щоб вони не черствіли.

Відео дня

Пісний рецепт булочок з маком і горіхами

Інгредієнти

Тісто для булочок:

  • 250 г борошна
  • 8 г розпушувача
  • 50 г цукру
  • сіль
  • 100 мл води
  • 40 г рослинної олії (рафінованого)

Начинка:

  • 100 г маку (можна замінити на горіхи)
  • 100 г обсмаженого волоського горіха
  • 120 г цукру

Приготування:

1. Змішуємо воду, олію, цукор, сіль.

2. Додаємо борошно з розпушувачем і замішуємо тісто. Обгортаємо харчовою плівкою та залишаємо при кімнатній температурі на 30 хвилин.

3. У цей час замочуємо мак у теплій воді на ті ж 30 хвилин.

4. Волоські горіхи обсмажуємо в духовці при 170 °C 10 хвилин.

5. Проціджуємо мак, з'єднуємо з горіхами та цукром, пробиваємо блендером до стану пасти.

6. Тісто викладаємо на робочу поверхню та розгортаємо розміром приблизно 35×30 см.

7. Викладаємо на тісто начинку та загортаємо в рулет. Нарізаємо брусочки товщиною 3 см. Викладаємо їх на деко з пергаментом і випікаємо при температурі 180 °C 20 хвилин.

Смачного!

Більше рецептів Лізи Глінської можна знайти в її кулінарних книгах.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X