Зниження ваги та запобігання раку. Шість причин їсти більше хумусу

21 червня 2017, 14:14
Середньосхідний дип (соус, в який умочують шматочки їжі) хумус, який готують з нутового пюре, в останні роки отримав настільки широку популярність по всьому світу, що в квітні цього року в Британії стався дефіцит цього продукту. Чи міг хто-небудь подумати таке про нут?

Видання Huffington Post назвало шість причин, чому всі ми повинні їсти більше хумусу.

Зниження апетиту

Якщо ви хочете приборкати муки голоду посеред дня та схуднути, хумус стане хорошим частуванням. Дослідження показали, що вживання в їжу продуктів, що містять поліненасичені жири, таких як хумус, волоські горіхи і лосось, може вплинути на наші гормони голоду та врятувати нас від переїдання.

Відео дня

Але це не означає, що ви можете самостійно з'їсти порцію, розраховану на все сімейство.

Фото: Hungry Dudes/Flickr
Фото: Hungry Dudes/Flickr Фото:

Допомагає скинути вагу

Якщо ви їсте хумус, зроблений тільки з оригінальних шести інгредієнтів (тахіні, нут, оливкова олія, часник, лимонний сік, сіль), то він повністю складається з рослинної їжі й підходить як для веганів, так і для вегетаріанців.

Також це добре для потенційної втрати ваги. Адже як показало дослідження Європейської асоціації з вивчення діабету, люди на вегетаріанському харчуванні втрачають удвічі більше ваги, ніж ті, хто дотримуються дієт з обмеженням калорій і не заснованих на рослинній їжі.

Фото: Husbands That Cook/Flickr
Фото: Husbands That Cook/Flickr Фото:

Знижує ризик серцевих захворювань

У ситуації великої кількості інформації про купу продуктів, що містять небезпечну кількість солі - домашня їжа, сендвічі з супермаркета і навіть здоба, ми шукаємо щось, що допоможе захистити наше серце.

В опублікованому в 2016 році в журналі Nutrition Journal дослідженні, йдеться, що такі бобові як нут є продуктами з низьким глікемічним індексом (GI) і пов'язані зі зменшеним ризиком серцевих захворювань.

Фото: jamieofalltrades/Flickr
Фото: jamieofalltrades/Flickr Фото:

Знижує рівень холестерину

Хумус традиційно містить часник, який в останні роки набув горде звання суперфуду. Це означає, що у нього є оздоровчі властивості, які в тому числі викликають "помірне зниження" рівня холестерину в людей, згідно з науковим оглядом 2009 року. Дослідження вивчило дані 1794 учасників та дійшло висновку, що часник (зокрема, часниковий порошок) знижує рівень холестерину.

Фото: Anders Gustavson/Flickr
Фото: Anders Gustavson/Flickr Фото:

Допомагає запобігти раку

За це знову можемо висловити подяку часнику. Відповідно до огляду Всесвітнього фонду досліджень раку 2007 року, часник, ймовірно, захищає від раку кишечника та шлунка.

Національний інститут раку Британії погодився з дослідженнями, які показують зв'язок між збільшенням споживання часнику та зменшенням ризику деяких видів раку, включаючи рак шлунка, товстої кишки, підшлункової залози і молочної залози.

Фото: Food Stories/Flickr
Фото: Food Stories/Flickr Фото:

Десерт з хумусу існує!

Якщо вищевикладених фактів вам мало, знайте, що існує десерт з хумусу зі смаками брауні, апельсину-імбиру, шоколадного печива й різдвяного печива з корицею.

Фото: delightedbydesserthummus/Instagram
Фото: delightedbydesserthummus/Instagram Фото:

Слідкуйте за найцікавішими новинами з розділу НВ STYLE в Facebook

Редактор: Марія Кабацій

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X