Вісім порад, які потрібно знати. Як правильно варити сосиски та сардельки

21 липня, 01:30
Як правильно варити сосиски (Фото:cs.zlo.bk / depositphotos)

Як правильно варити сосиски (Фото:cs.zlo.bk / depositphotos)

Сосиски та сардельки є одними з найпоширеніших м’ясних виробів. Використовуючи ці продукти, можна швидко і просто приготувати сніданок, обід або вечерю.

Найчастіше сосиски вживають без будь-якої обробки, проте є ті, хто воліє варити сосиски, смажити або гріти в мікрохвильовій печі. Якщо ковбасні вироби призначаються дитині, тоді соски або сардельки краще термо обробити. При варінні сосисок немає нічого складного, але головною проблемою в цьому процесі залишається питання, як зварити сосиски та сардельки, щоб вони не потріскалися.

Відео дня

Як правильно варити сосиски та сардельки

  1. Якщо сосиски упаковані в поліетиленову оболонку, її потрібно зняти.
  2. М’ясні вироби в натуральній оболонці слід у кількох місцях проколоти вилкою.
  3. Якщо сосиски були заморожені, то прямо з морозилки перекладіть їх у каструлю.
  4. Класти сосиски необхідно в каструльку, наповнену холодною водою і на маленькому вогні.
  5. Вода повинна повністю покрити сосиски і бути на 2 см вище за їх рівень. Ніколи не опускайте сосиски в киплячу рідину, оболонка обов’язково лусне.
  6. Після закипання води сосиски мають провести у каструлі трохи більше 2−5 хвилин. Якщо переварити сосиски, вони можуть розповзтись. Точний час залежить від їхнього розміру.
  7. Не тримайте сосиски після варіння у воді: вийміть їх вилкою або краще злийте воду.
  8. Сіль при варінні сосисок додавати не потрібно.
Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо НВ
X