ВООЗ внесла сосиски та шинку до списку найнебезпечніших канцерогенів
Як передає Радіо Свобода, ВООЗ також оголосила 26 жовтня, що вживання червоного м’яса у цілому, "ймовірно", викликає такі самі захворювання.
Міжнародне агентство з дослідження раку, яке є частиною ВООЗ, повідомило, що оброблені м’ясопродукти внесуть до його списку "група 1", куди входять такі канцерогени, як тютюн, азбест і дизельні випари.
Водночас червоне м’ясо, таке як яловичину, баранину та свинину, внесли до "групи 2B", як "можливий" канцероген.
Як зазначає видання, це свідчить про наявність "обмежених даних" щодо того, що червоне м’ясо викликає рак.
Дані ВООЗ базуються на понад 800 дослідженнях про можливий зв’язок між споживанням червоного та обробленого м’яса і раком.
Раніше повідомлялося, що Всесвітня організація охорони здоров'я назвала м'ясні напівфабрикати одними із найбільш канцерогенних продуктів.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life