ВООЗ внесла сосиски та шинку до списку найнебезпечніших канцерогенів

26 жовтня 2015, 14:39
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке
Всесвітня організація охорони здоров’я заявила, що вживання обробленого м’яса, зокрема сосисок і шинки, може призвести до злоякісних пухлин товстого кишечника і прямої кишки

Як передає Радіо Свобода, ВООЗ також оголосила 26 жовтня, що вживання червоного м’яса у цілому, "ймовірно", викликає такі самі захворювання.

Міжнародне агентство з дослідження раку, яке є частиною ВООЗ, повідомило, що оброблені м’ясопродукти внесуть до його списку "група 1", куди входять такі канцерогени, як тютюн, азбест і дизельні випари.

Відео дня

Водночас червоне м’ясо, таке як яловичину, баранину та свинину, внесли до "групи 2B", як "можливий" канцероген.

Як зазначає видання, це свідчить про наявність "обмежених даних" щодо того, що червоне м’ясо викликає рак.

Дані ВООЗ базуються на понад 800 дослідженнях про можливий зв’язок між споживанням червоного та обробленого м’яса і раком.

Раніше повідомлялося, що Всесвітня організація охорони здоров'я назвала м'ясні напівфабрикати одними із найбільш канцерогенних продуктів.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X