Бактерії для довгого життя. Вчені з’ясували, що йогурт знижує ризик розвитку раку у чоловіків

24 червня 2019, 12:54

Нове дослідження британських вчених показало, що регулярне вживання йогурту здатне знизити ризик розвитку раку.

Вчені з Вашингтонського університету вивчали дані про стан здоров'я і харчування 32 тис чоловіків протягом 25 років.

В результаті фахівці встановили, що у тих, хто вживав як мінімум дві порції йогурту в тиждень, ризик виникнення поліпів у кишечнику знижувався на 19 відсотків, пише The Independent. Крім того, вживання йогурту знижувало ризик розвитку різних інших видів раку.

Відео дня

За даними вчених, вони не змогли з'ясувати, чому йогурт знижував ризик злоякісних новоутворень. Однак вони припустили, що це пов'язано з корисними бактеріями, зокрема, з Lactobacillus bulgaricus і Streptococcus thermophilus, які позитивним чином позначаються на здоров'ї кишечника, підвищують імунітет і зменшують запальні процеси в організмі.

«Наше дослідження - новий доказ того, що йогурт здатний запобігти і знизити ризик розвитку раку кишечника та інших видів раку на ранній стадії», - говорить доктор Інь Цао з Вашингтонського університету.

При цьому, він зазначив, що в ході дослідження вони спостерігали за раціоном харчування і станом здоров'я не тільки чоловіків, а й понад 55 тис жінок, які напередодні пройшли ендоскопічне обстеження шлунково-кишкового тракту. Однак у жінок не було встановлено зв'язку між вживанням йогурту і зниженням ризику розвитку раку.

Слідкуйте за найцікавішими новинами з розділу НВ STYLE в Facebook

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X